Music

Burna Boy is groter dan ooit en bewijst dat op nieuw album 'Twice As Tall'

foto: Burna Boy - Twice As Tall
  1. Newschevron right
  2. Burna Boy is groter dan ooit en bewijst dat op nieuw album 'Twice As Tall'

The African Giant, oftewel Burna Boy, is terug met een nieuw album! Iets meer dan een jaar na de release van zijn succesvolle album African Giant is de Nigeriaanse superster nu twee keer zo groot gegroeid en dat maakt hij duidelijk met Twice As Tall. Dat betekent nog meer opzwepende feel good-tunes, nog meer verhalen over het échte Afrika en nog meer internationale nieuwe sounds. "Ik hoop dat ik iets in je kan opwekken als je ernaar luistert."

Hulp van grote namen

Burna kreeg bij dit project hulp van Diddy als executive producer. Dat is sowieso al een flinke naam om naast je te hebben, helemaal als je bedenkt dat hij Anderson .Paak en Timbaland zou hebben ingeschakeld om mee te werken aan het album. Op de tracklist vind je verder bijdrages terug van een uiteenlopende groep van artiesten: de Senegalese legende Youssou N'Dour, Amerikaans hiphoptrio Naughty By Nature, de Keniaanse groep Sauti Sol, hiphop-grootheid Stormzy en Coldplay-zanger Chris Martin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Groter dan ikzelf'
Op Instagram laat Burna Boy weten hoe bijzonder dit nieuwe project voor hem is: "Dit album was een reis door een hele hoop emoties en energieën op verschillende momenten. Het is gevormd tot iets dat groter is dan ikzelf. Het dient als een brug voor de mensheid om te laten zien dat we allemaal verschillend zijn, maar nog steeds heel erg hetzelfde. Ik ben dankbaar voor de ongelooflijke talenten die samen zijn gekomen vanuit de hele wereld om dit te laten werken."

VIDEO MET OPA ALS VOICE-OVER
Bij het album heeft Burna Boy ook een animatievideo op YouTube uitgebracht: The Secret Flame. De voice-over van die video is Burna's eigen opa Benson Idonije, die zelf ook erg thuis is in de (Afrikaanse) muziekwereld. Hij was namelijk de manager van de Afrobeat-artiest Fela Kuti en is een gerespecteerd muziekcriticus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

African Giant

Burna Boys eerste muziek verscheen al een aantal jaren geleden, maar het was vorig jaar dat hij het grote publiek bereikte met nummers als On The Low, Location met Dave en Lion King-track JA ARE E. Op alle festivals gingen mensen massaal los op Ye, dat onofficieel werd uitgeroepen tot ultieme zomerhit. Als kers op de taart sleepte hij een Grammy-nominatie binnen en onlangs won hij zijn tweede BET-award.

Maar het meest bekend staat de African Giant toch echt om de warmte, kracht en trots die hij met zijn muziek overbrengt, waardoor hij mensen wereldwijd met elkaar weet te verbinden. Zoals Diddy al zei in The New York Times: "Hij is niet zo van: 'Ik wil een grote popster worden'. Hij is al een ster. Hij wil dat zijn muziek gehoord wordt, zijn boodschap, zijn mensen."

Ster advertentie
Ster advertentie