Music

Inwoners Indonesië leren Nederlands met Re-Play

  1. Newschevron right
  2. Inwoners Indonesië leren Nederlands met Re-Play
Het gaat goed met de heren van Re-Play. Volgend jaar start hun nieuwe theatershow "From Rotown to Motown" en dat terwijl ze nog bij moeten komen van hun tour in Indonesië. Vorige maand gaven de heren van Re-Play vier concerten in het land. Sam: "We waren voor het eerst in Azië en wisten absoluut niet wat we moesten verwachten."

De twee leden van Re-Play, Sam de Wit en Mario Raadwijk, waren donderdagochtend te gast in Start en vertelden alles over hun nieuwe toekomstplannen en hun tour in Indonesië.

Nederlandse cursus
Zo was het publiek in Indonesië razend enthousiast over de vier heren. Opvallend was het verzoek voor Nederlandstalige nummers. Sam: "Ze vroegen aan ons of we ook Nederlandse nummers konden zingen. Wij dachten: ja, maar waarom? haha." Uiteindelijk kwamen ze erachter dat hun nummers gebruikt werden in de Nederlandse cursussen daar. Sam: "Tijdens hun Nederlandse les, krijgen ze een liedje van ons als voorbeeld."

Acapella
Mario: "Op een geven moment was er één jongen in het publiek die duidelijk wat harder meezong dan de rest. Hij kon echt goed zingen en op een gegeven moment hebben we hem op het podium gehaald en hem laten zingen." Maar de jongens kunnen er in het Bahasa Indonesia ook wat van. Sam: "We hebben op verzoek van de mensen daar gisteren een acapella opgenomen in het Indonesisch."

Internationaal

De heren hebben ook internationale ambities.Sam: "We zitten allang te flirten met het buitenland, vooral Duitsland. Ik ziet het als het Amerika van Europa. Het is dichtbij en er is daar markt voor ons." Re-Play is dan ook al druk bezig met een Engelstalig album. Mario: "We hebben al wat opgenomen. We verwachten dat begin dit jaar echt gaan opnemen."

Wil je Sam en Mario in het Bahasa Indonesia horen? Luister hier!
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/replay.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie