Music

Big Sean ging in therapie en herontdekte zichzelf, nadat mediteren niet meer hielp

foto: TMZ
  1. Newschevron right
  2. Big Sean ging in therapie en herontdekte zichzelf, nadat mediteren niet meer hielp

Je kan je voorstellen dat een beroemdheid als Big Sean een wild en druk leven heeft. De rapper reist jaarlijks de hele wereld rond. In drie Instagramvideo's vertelt Sean dat hij op een gegeven moment geen energie meer had. De rapper mediteert al jaren, maar in de bovenstaande video zegt hij dat dat ook niet de oplossing bleek te zijn. Het was volgens Sean geen zware vermoeidheid of explosieve druk, maar iets dat nóg zwaarder aanvoelde en hem zelfs angstig maakte. Sean besefte dat het tijd was voor professionals en ging in therapie. Daar ontdekte hij twee dingen waar hij behoefte aan had: helderheid en plezier.

"Nu ik ouder en wijzer word, zie ik dingen anders dan ik ooit deed. Ik wilde dit daarom met jullie delen, want velen van jullie hebben ook inzicht nodig net als ik. En jullie voelen je waarschijnlijk ook net zo."

Overzicht ontbrak

Uit de therapiesessies werd Big Sean al snel duidelijk dat bij hem een helder overzicht ontbrak van de dingen die hij deed, maar ook met wie hij die dingen deed. Dat ging van het maken van muziek tot persoonlijke dingen zoals de verslechterde relatie met zijn moeder. Tijdens de sessies bleek volgens hem ook dat hij geen aandacht voor zichzelf had: "Je kan niet samen met anderen genieten, als je nooit iets met jezelf doet. Ik ben daarom dingen gaan doen die mij leuk leken", zegt Big Sean in de video's. Hij is onder andere gaan skydiven: "Zo vond ik een nieuwe energiebron: mezelf."

Beste muziek ooit

Big Sean zegt dat hij sinds de therapie betere muziek dan ooit tevoren maakt. Dat komt volgens hem niet alleen doordat hij zijn eigen energie heeft hervonden, maar ook omdat hij bepaalde relaties met mensen heeft hersteld en daar inspiratie uit kan halen.

Ster advertentie
Ster advertentie