Music

Usher doet ode aan Michael Jackson met zijn Super Bowl-show: "Maakt deel uit van mijn reis"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Usher doet ode aan Michael Jackson met zijn Super Bowl-show: "Maakt deel uit van mijn reis"

Usher siert de cover van Vogue en heeft in het bijbehorende interview laten weten dat zijn Super Bowl-show een groot spektakel zal worden. De artiest wil met de show namelijk een ode brengen aan Michael Jackson en Prince, omdat zij hem hebben geholpen met zijn carrière. Naast het positieve interview heeft de cover ook voor veel commotie gezorgd en zijn velen het niet eens met de uitkomst.

Ode aan

In zijn Vogue-interview laat Usher weten dat hij met zijn Super Bowl-show, die plaatsvindt op 11 februari, een ode brengt aan Prince en Michael Jackson. "Dankzij hen heb ik mijn pad kunnen bewandelen", vertelt hij. Usher zegt dat hij al dertig jaar in de muziekindustrie zit en vindt dat hij de artiesten waar hij tegenop keek, moet eren. "Ik wil dat mensen die deel hebben uitgemaakt van deze reis het gevoel hebben dat het een feest is voor iedereen vanaf het begin tot nu."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Commotie Vogue cover

Naast het enthousiasme voor zijn optreden, is er ook veel commotie ontstaan over de cover waarop de artiest verschijnt. Hij staat hier namelijk met een bekend model uit de jaren 90, genaamd Carolyn Murphy, op. Veel social media-gebruikers zijn het niet eens met de redactiekeuze om de artiest samen met iemand anders op de cover te zetten. "Dus wacht: Vogue dacht dat Usher niet groot genoeg was om een solocover te krijgen? Dus nu hebben ze hem samen met een random witte vrouw gefotografeerd?" en "Wat heeft Carolyn Murphy te maken met Usher? Waarom moet Usher met zo'n geweldige carrière zijn cover met iemand delen?", reageren mensen op X.

Sommigen zijn van mening dat dit te maken heeft met de huidskleur van Usher, aangezien Vogue eerder onder vuur kwam te liggen door een soortgelijke situatie. Zo werd was LeBron James in 2008 de eerste zwarte man die op de cover van Vogue werd gezet. Ook hij werd samen met een wit model gefotografeerd, namelijk supermodel Gisele Bündchen.

Ster advertentie
Ster advertentie