Music

Teyana Taylor viert Juneteenth met bomvol 'The Album'

foto: Teyana Taylor - The Album
  1. Newschevron right
  2. Teyana Taylor viert Juneteenth met bomvol 'The Album'

Teyana Taylor heeft vandaag veel r&b-liefhebbers gelukkig gemaakt door haar nieuwe album The Album te releasen. De tracklist bevat een indrukwekkende lijst aan featurings, waaronder van Ms. Lauryn Hill, Missy Elliott, Future, Erykah Badu, Quavo, Kehlani, Rick Ross en Big Sean. Ook haar familie is terug te horen op het album. Op Wake Up Love doet haar man Iman Shumpert een bijdrage en op Come Back To Me hoor je haar dochtertje Junie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emoties

Via Billboard deelt Teyana een statement waarin ze uitlegt hoe het met haar gaat en door hoeveel emoties ze is gegaan tijdens het opnameproces. Ze is momenteel namelijk zwanger van haar tweede kindje, wat ze vorige week met de single Wake Up Love bekendmaakte. "Het is nogal veel voor me om te zien wat mensen doormaken op social media en buiten en ondertussen een zwangere zwarte vrouw te zijn." Tijdens het opnemen van verschillende nummers heeft ze behoorlijk moeten huilen, zo laat ze weten. "Ik ben echt door iedere emotie gegaan. Dat is wat ik de fans wil laten voelen. Ik wil dat ze met me lachen, met me huilen, zich kinky voelen met me en feestvieren met me."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juneteenth
Teyana geeft ook aan wat het voor haar betekent om The Album vandaag, op de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de VS wordt herdacht, uit te brengen. "Ik ben er altijd al mee bezig om ons en onze cultuur te vieren. Alles wat er nu gebeurt, dat mijn album vertraagt en perfect uitkomt op Juneteenth, ja, het is een feest."

"We hebben nog steeds werk te doen. Maar ik wilde gewoon dat het een ding zou worden waarop Juneteenth geweldig is. Maar ook daarna moeten we elkaar vieren en dat moeten we niet af laten zwakken. We moeten allemaal een standpunt blijven innemen, want het zou niet zo moeten zijn dat we alleen maar één dag of één maand gevierd worden en dat dat het dan is."

Wat is Juneteenth?

Juneteenth, oftewel 19 juni, is de dag waarop de complete afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht en gevierd. Dit was eerst alleen in Texas een officiële vrije dag, maar Pharrell kondigde eerder deze week aan dat het ook in Virginia een betaalde feestdag dag zal worden, net als in New York. Veel Amerikanen zien dit het liefst in het hele land gebeuren.

Ster advertentie
Ster advertentie