Music

Gemarteld door Eminem en Christina!

  1. Newschevron right
  2. Gemarteld door Eminem en Christina!
Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International is rapper Eminem een van de artiesten die een topnotering heeft in de Amerikaanse 'martel-hitlijst'.

Er staan een groot aantal rocknummers op, maar ook 'White America' van Eminem en 'Dirrty' van Christina Aguilera. Verder vind je er ook liedjes zoals 'Stayin Alive' van de Bee Gees, en Bruce Springsteen's 'Born In The USA'. Heel opvallend was dat de tune van Sesamstraat ook op de martel-lijst te vinden is.

Enkele honderden Amerikaanse militairen die in Irak of Cuba hadden gewerkt werden na terugkomst in de Verenigde Staten geinterviewd door verslaggeefster Justine Sharrock.

Christina Aguilera's seksueel getinte Dirrty werd volgens de militairen gebruikt om vrouwelijke gevangenen te intimideren. De tracks over de Verenigde Staten werden gedraaid om zowel patriottistische gevoelens van bewakers aan te wakkeren, als gevangenen van slag te brengen. De meeste militairen hadden maar een paar cd's bij zich die constant herhaald werden op een hoog volume.

Enkele artiesten hebben vol afschuw gereageerd op het feit dat hun muziek voor zulke doeleinden wordt gebruikt. De leden van Metallica zeiden juist dat ze blij waren om op deze manier een bijdrage te leveren aan de 'oorlog tegen terrorisme'

Eminem - White America:
{youtube}8OFR4L2tHe4{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie