Music

Olivier Bangi wil profbokser worden

  1. Newschevron right
  2. Olivier Bangi wil profbokser worden
Olivier Bangi stijgt deze week naar plek drie in de XTips Chart met het nummer 'Coupe Decale'. De zanger, geboren en getogen in Congo, kwam op jonge leeftijd in de straten van hoofdstad Kinshasa in aanraking met muziek. Wat begon met Afrikaanse muziek, sloeg over op Engelstalige en later Nederlandse hiphop. Het is tijd om deze veelzijdige artiest te belichten.

Hiphop
Op 11-jarige leeftijd verliet Olivier Congo voor Nederland, waar hij kennis maakte met hiphop. Na een Engelstalige periode met vriendencrew Blaque Flamez besloot hij om in 2007 over te stappen op de Nederlandse taal. Dit begon als grap, maar werd al snel serieuzer. Dit resulteerde onder andere in de EP Na Regen Komt Zonneschijn en een Wintersessie bij 101Barz.

Complicaties
Zijn nieuwste wapenfeit heet Complicaties. Deze EP bevat zes tracks met gastbijdragen van Jazzlin, Jencz & Demz. Het is een combinatie van Nederlandse en Afrikaanse tracks. Een Afrikaans nummer is 'Coupe Decale'. De zomerse sferen die voorkomen in het nummer en de videoclip passen helemaal in het huidige seizoen. Deze week staat het nummer op plaats drie in de XTips Chart.

Boksen
Naast muziek heeft Olivier een andere passie: boksen. Een paar maanden nadat hij in Amsterdam begon te trainen had hij zijn eerste wedstrijd. Olivier heeft het hoogste niveau van het amateur boksen gehaald en meegedaan aan een aantal internationale toernooien. Ook heeft hij voor het Nederlandse boksteam gebokst. Na een carrière als amateurbokser, wil hij nu profbokser worden.

Olivier Bangi - Coupe Decale:

Ster advertentie
Ster advertentie