Music

Fresku & Yellow Claw domineren State Awards

  1. Newschevron right
  2. Fresku & Yellow Claw domineren State Awards
De vijfde editie van de State Awards is het feestje geworden van Fresku en Yellow Claw. Beide hiphopacts verlieten Corso Rotterdam met twee prijzen in de pocket. Fresku ontving de awards voor Beste Album en Beste Artiest. Yellow Claw nam de prijzen in ontvangst voor Beste videoclip (Allermooiste Feestje) en Beste Single (Krokobil).

De State Award voor Beste Groep ging dit jaar naar Nouveau Riche. Boaz v/d Beats en Mr Polska maken deel uit van de groep die in 2011 ook al in de prijzen viel.

FunX

Donderdagavond kon je via FunX live meeluisteren met de uitreiking van de State Awards, tijdens de speciale uitzending van Wat Anders met Venz en Jiggy Dje. Ook zijn er de komende dagen FunX-reporters aanwezig tijdens Buma Rotterdam Beats die je op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Foto's

Wil je meer zien? Check dan vanavond op FunX Facebook alle foto's van de State Awards. Bekijk nu alvast een sneak preview op de FunX Instagram.

Winnaars State Awards 2012

Beste Artiest: Fresku
Beste Album: Fresku – Maskerade
Beste Dj: The Flexican
Beste Groep: Nouveau Riche
Beste Live Act: Hydroboyz
Beste Mixtape: Matarr – De gang van zaken EP
Beste Producer: Boaz v/d Beatz
Beste Single: Yellow Claw ft. Mr Polska en Ronnie Flex – Krokobil
Beste Video: Yellow Claw ft. Sjaak & Mr Polska – Allermooiste Feestje
Rookie of the Year: Ronnie Flex
101Barz Award: Bokoe Sam

Presentatie & uitreiking

Andrew Makkinga presenteerde deze 5e editie van de State Awards. Onder de uitreikers van de awards bevonden zich de Jamaicaanse superster Shaggy. auteurs Saul van Stapele en James Worthy, muziekjournalist Job de Wit, vechtsporter Tyrone Spong en BNN presentator Tim Hofman.
Ster advertentie
Ster advertentie