Music

Hype rondom Koreaanse groep B.A.P. bereikt FunX

  1. Newschevron right
  2. Hype rondom Koreaanse groep B.A.P. bereikt FunX
De Koreaanse boyband B.A.P. is kort geleden opgericht, maar de hype rondom de groep is inmiddels al een tijdje aan de gang. K-pop fans hebben weken op de mysterieuze groep gewacht. Tot de release van de eerste videoclip 'Warrior' werden de groepsleden namelijk één voor één bekendgemaakt. Het effect was een mediahype die tot op de Twitterpagina van FunX te voelen was.B.A.P. bestaat uit Yongguk, Zelo, Himchan, Youngjae, Daehyun en Jongup. De leadzanger is Yongguk, bekend van zijn samenwerkingen met K-popgroepen Secret en Beast. Ook werkte hij al eerder samen met z'n nieuwe collega Zelo op de single Never Give Up. Himchan was presentator van het MTV Korea programma 'The Show'.

De groepsleden van B.A.P. vallen vooral op door hun blonde haren. In een interview geeft leadzanger Yongguk aan dat de haarkleur dient als een soort teambuilding. Qua uiterlijk lijken ze op elkaar, "maar we onderscheiden ons met onze verschillende karaktereigenschappen".

Met de teambuilding zit het wel goed bij de Koreaanse groep en de naam van de boyband is ook ambitieus. De afkorting B.A.P. staat namelijk voor Best, Absolute, Perfect. Het zijn eigenschappen die ze zeker nodig zullen hebben om hun doelen te bereiken. Het veroveren van Azië staat op één, maar de Verenigde Staten is het ultieme doel voor de groepsleden. De eerste stap is in ieder geval gezet met de videoclip van Warrior waar je op kunt stemmen in de XTips.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/5tLooPlf2Sw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}Ster advertentie
Ster advertentie