Music

Hopspot: Mr Polska's brug

  1. Newschevron right
  2. Hopspot: Mr Polska's brug
FunXHiphop reist elke week in 'Hopspot' naar de favoriete plek van een hiphop artiest. Deze week gaat het fototoestel langs bij Mr Polska. De rapper brengt FunXHiphop naar de Demka-spoorburg in Utrecht. Hij vertelt daar over zijn nachtdiensten, illegaal vissen en de Oostblok-feesten in die periode. Voor de foto's scroll je naar beneden!



'Ik ging elke nacht over deze brug om mijn nachtdiensten te draaien. Ik deed het om mijn videoclips te kunnen betalen. Hier beneden is er ook een plek waar ik veel heb gevist'.



'Hieronder de brug was een moment van plezier en genieten. In het drukke leven lekker ontspannen. Maar als ik s'avonds naar me werk ging om nachtdiensten te draaien was het ook weer het moment dat ik mijn leven het allerergste haatte'.



'In principe ben ik geen professionele visser. Ik vis zonder vergunning. Er zijn allemaal regels bijvoorbeeld over welke vissen je niet mag vangen en welke weer wel. Daar had ik allemaal schijt aan'.



'Ik denk als ik over illuminati praat dat ik dan de volgende dag niet meer wakker word. Ik hou teveel van mijn leven. Laten mensen het maar zelf invullen'.



'Onder de brug hadden we altijd een Oostblok feestje. Vissen vangen, bier drinken en een beetje barbecueën. En als we geluk hadden dan vingen we een paar goede vissen dan namen we die naar huis om het lekker op te eten'.



'Mijn bijnaam, beer, kreeg ik toen ik jong was. In groep 8 was ik de enige met een snor en baardgroei en mijn opa was een jager. Ik ging altijd met hem naar de bos en dat vond ik altijd mooi'.



'De titel van het CD van mijn label, Nouveau Riche, heet 'Alziend Oor'. Iedereen weet wat het 'Alziend oog' is en nu maken wij iedereen kennis met het 'Alziend Oor'.


Foto's: Zakaria Taouss
Ster advertentie
Ster advertentie