Music

Mula B vertelt over zijn leven als drugsdealer in tweede deel 'Meesterplusser'-docu

  1. Newschevron right
  2. Mula B vertelt over zijn leven als drugsdealer in tweede deel 'Meesterplusser'-docu

In de documentaire Meesterplusser blikt Mula B terug op zijn jeugd in de Schilderswijk. In samenwerking met 101Barz neemt de rapper ons mee door de Haagse Schilderwijk en vertelt hij over het opgroeien en overleven in deze wijk. In de tweede aflevering kijkt hij terug op zijn leven als drugsdealer.

hosselen

Je zou kunnen zeggen dat Mula in het drugsleven is gerold. De rapper legt uit dat je er in de Schilderswijk bijna wordt ingetrokken. De dag dat hij van zijn HBO-opleiding werd afgestuurd, was het begin van dit leven.

"Er is hier zoveel vraag naar drugs. Je hoeft maar één keer een slechte dag te hebben en als iemand dan aan je vraagt of je verkoopt, zeg je makkelijk ja. De dag dat je ja zegt, is de dag dat je niet meer teruggaat. Dat was voor mij toevallig toen ik m'n opleiding was kwijtgeraakt. Ik dacht: 'Fuck it, dit gaat niks meer worden. Ik ga deze weg gewoon volgen'."

kapotte relatie

Op z'n zestiende ging Moes bij z'n toenmalige vriendin wonen. Zij woonde nog thuis, maar haar moeder had er geen probleem mee dat de rapper hosselde. In tegendeel, Mula heeft veel dingen van haar kunnen leren, omdat haar man vroeger een grote hosselaar was. "De moeder van m'n vriendin heeft altijd goed voor me gezorgd. Ik zie haar nu nog steeds als een tweede moeder." Dit leven was helaas wel de reden dat de relatie tussen hem en zijn vriendin kapot ging.

Ster advertentie
Ster advertentie