Music

Billboard Top 5 ongewijzigd

  1. Newschevron right
  2. Billboard Top 5 ongewijzigd
Het gebeurt niet zo vaak, maar de Top 5 van de Billboard Hot 100 is ongewijzigd. Fergie staat op 5 met Clumsy, Chris Brown en T-Pain op 4 met Kiss Kiss. T-Pain staat ook op 1 met Flo Rida's clubbanger Low.

Timbaland en Alicia Keys staan net als vorige week respectievelijk op nummer 3 en 2, maar hoe komt het dat Flo Rida op 1 staat?

Flo Rida (lees: Flow Rider) komt zoals je wel kan raden uit de zonnige staat Florida in de VS. Via zijn zwager kwam hij als vijftien jarige homeboy in de muziek terecht. Zijn zwager werkte namelijk met de grote jongens uit de Miami Bass Music scene.

{youtube}DbaFM_CA4mw{/youtube}

Hij werkte namelijk met Luke Skywalker van de 2 Live Crew, die grote hits scoorden met Me So Horny en het controversiële Banned In The USA.

Rapper Flo Rida’s succes is grotendeels te danken aan T-Pain, die al meerdere nummer 1 hits heeft gescoord. Denk aan Buy U A Drank, Bartender en de vele samenwerkingen. Zo stond hij met Kiss Kiss samen met Chris Brown ook op nummer 1.

{youtube}mBBsC0u_qoI{/youtube}

Flo Rida uit The Dade County in Florida wist in november vorig jaar al de hoogste notering in de i-tunes download lijst te bemachtigen. Hij heeft het recordaantal van Fergie’s Fergalicious overtroffen. Haar track werd 295.000 keer gedownload, terwijl Low van Flo Rida en T-Pain bijna een half miljoen keer werd opgeslagen. Het zijn mogelijke verklaringen voor het succes van Flo Rida.
Ster advertentie
Ster advertentie