Music

Marokkaanse producer tekent bij label Lil Wayne

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Marokkaanse producer tekent bij label Lil Wayne

Nadir Khayat, beter bekend als RedOne, heeft getekend bij het platenlabel van Lil Wayne en Baby, YMCMB (Young Money & Cash Money Billionaires). De beroemde Zweedse producer met Marokkaanse roots heeft een groot aantal hits voor artiesten geproduceerd. Onder andere Lady Gaga, Jennifer Lopez, Michael Jackson en Enrique Iglesias kregen knallers van RedOne voorgeschoven.
Reactie
"Ik was altijd onder de indruk van de manier waarop Slim en Baby hun zaken regelen. Hun vastberadenheid om de carrière van hun artiesten op te bouwen tot sterrenstatus, laat hun betrokkenheid zien", aldus de producer. "Ik heb er altijd naar gestreefd om met de beste mensen in deze branche te werken gedurende mijn carrière. Deze kans om met mijn 2101 label samen te werken met Cash Money is een voorbeeld hiervan. Samen zijn we in staat om verder de wereldsterren en hits te maken."

Carrière
RedOne werd in 1972 in de stad Tétouan te Marokko geboren. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij naar Zweden om aan zijn muzikale carrière te werken. Hij had deze locatie uitgekozen omdat hij vond dat daar goede muziek werd gemaakt. Nadir werd beïnvloed door de nummers van ABBA, Europe en Roxette. RedOne begon in 1995 met het produceren en schrijven van tracks voor andere artiesten. Een van zijn eerste wereldwijde hits was het nummer 'Just Dance' van Lady Gaga. Ook de knaller 'Poker Face' van de zangeres heeft hij op zijn naam staan. Andere opvallende succesvolle tracks zijn onder andere 'More' van Usher, 'On The Floor' van J.Lo. en 'Starships' van Nicki Minaj. De complete productielijst kan je hier bekijken.

Interview met RedOne

Ster advertentie
Ster advertentie