Music

Born to Funk maakt Oya Oya met 'gekke blanke man'

  1. Newschevron right
  2. Born to Funk maakt Oya Oya met 'gekke blanke man'
De Nederlandse dj/producer Born to Funk is een samenwerking aangegaan met de Tanzaniaanse Mzungu Kichaa. Samen hebben ze de track Oya Oya uitgebracht. Het is samensmelting van Swahili teksten en de Oost-Afrikaanse bong-sfeer, gecombineerd met Europese dance muziek. Het resultaat check je hieronder!



Mzungu Kichaa is de artiestennaam van de Deense Espen Sorensen en betekent 'gekke blanke man'. Espen is opgegroeid in Tanzania en staat bekent om zijn Oost-Afrikaanse Bongo Flava muziek. Hij kreeg de gekke bijnaam omdat hij vloeiend flowt in het Kiswahili. Ondanks zijn Deense achtergrond heeft hij het respect van zijn Afrikaanse landgenoten gewonnen.

Born to Funk is een solo project van de Amsterdamse Ferdinand Lijnkamp. Zijn producties verschenen in talloze charts en zijn goed vertegenwoordig in de cd-spelers van internationale top DJ's. De remixen van Born to Funk hebben door de jaren heen ook hun weg gevonden naar vele compilaties zoals Ministry Of Sound, Defected, Hed Kandi en Stonebridge. Ook draait hij van Ibiza tot Miami, van Dubai tot Bangkok en op alle grote festivals zoals Dance Valley, Sensation en Extrema Outdoor.

Ster advertentie
Ster advertentie