Music

European Reggae Contest

  1. Newschevron right
  2. European Reggae Contest
Het Italiaanse reggaefestival Rototom Sunsplash heeft een reggaecontest georganiseerd. Het is geen echte battle, maar meer een stemprocedure, waarbij je via de website kan aangeven welke van de acts je graag zou willen zien optreden.

Voor de Benelux doen er 15 acts mee, waaronder Smiley (Amsterdam) en Lady K-Wida (Den Haag). Wil je jouw favorieten steunen, dan kan dat hier.

Rotom heeft de wedstrijd samen met enkele andere reggaefestivals opgezet. Zo doen Reggae Sundance (Nederland), Wiesen Sunsplash (Oostenrijk) en Reggaejam Bersenbrück (Duitsland) mee. De wedstrijd bestaat uit twee delen: een contest in eigen land, in het geval van de Nederlandse aanmeldingen gaat het om de Benelux, waarbij de winnaar een optreden krijgt op het Reggae Sundance Festival in Eersel (nabij Eindhoven).

De winnaar van de Benelux zal dan op 10 en 11 juli op het Rototom Sunsplash in Italie live strijden tegen de winnaars van de andere Europese landen. De hoofdprijs is een geheel verzorgde tour door Europa, langs alle reggae festivals die meewerken. Wil je jouw favorieten steunen, dan kan dat hier.

Het Rototom festival is het grootste Italiaanse Reggae festival. Dit jaar staan daar Jah Cure, Cecile, Alborosie, en Pressure. De laatste twee staan ook op Two 7’s Splash.
Ster advertentie
Ster advertentie