Music

Salah Edin en zijn ‘WOII’ album

  1. Newschevron right
  2. Salah Edin en zijn ‘WOII’ album
Nederlands grootste nachtmerrie Salah Edin is op 7 oktober terug met zijn tweede Nederlandstalige album 'WOII'. De titel heeft verschillende betekenissen: 'Werk en Onderneming voor de tweede keer,' 'Wetenschap en Onderzoek voor de tweede keer' en 'Wilders Overwinning twee keer.' Daarnaast staat WOII volgens Salah voor 'Willem Oltmans de Tweede.' Dat is een journalist die jarenlang ruzie had met de Nederlandse overheid.

Willem Oltmans

Salah Edin voelt zich sterk verbonden met Willem Oltmans. "Hij was een journalist en een enorm sterke interviewer. Hij was in Nederland zeer omstreden, net als ik. Maar hij wist wel alles wat hij zei te onderbouwen. Dat doe ik ook. Ik haal geen wonden open puur om het wonden openhalen. Ik heb er een bedoeling mee en een reden voor."

Niks geleerd van 1940-1945

Op het album van Salah Edin worden meerdere voorbeelden gegeven waarbij de Tweede Wereldoorlog gebruikt wordt. Tracks op WOII hebben titels als Mijn Kamp, E.V.A. en Lief Dagboek, allemaal verwijzingen naar de Tweede Oorlog. Dat heeft de rapper gedaan om de luisteraars aan het denken te zetten. "Als je ziet wat er nu weer in Afrika en in de Arabische landen gebeurt, dan blijkt dat wij niets van de periode 40-45 geleerd hebben. Daarom gebruik ik in mijn album concepten uit de Tweede Wereldoorlog die ik vervolgens met een visie op het heden uitwerk."


Gastoptredens

Ook gastoptredens ontbreken niet op Salah Edin's WOII. Zo hoor je onder andere Kempi, RBDJan, Manu, GMB en Yung C. Salah Edin's vrouw kunstenares Esther Claus is verantwoordelijk voor de bewerkingen van de artwork op het album. Ook de producers zijn niet de minste: Shroom (Ghostface Killah, Busta Rhymes, Mobb Deep), Soulsearchin (Extince, U-niq en Winne) en de redelijke onbekende Zweedse producer Toba.

Tour

De tour van Salah wordt een combinatie van een muzikale show en een kunstexpositie. Tijdens de releaseparty op 1 oktober in het MC theater, zal een expositie te zien zijn van de Goudstikkers (Moustapha Lamrabat, Franklin Westhoek, Esther Claus) waar de artwork te bewonderen is.

Ster advertentie
Ster advertentie