Music

Ronnie Flex grote winnaar Edisons met zijn "moderne meesterwerk" Rémi

  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex grote winnaar Edisons met zijn "moderne meesterwerk" Rémi

Ronnie Flex verraste in de zomer van 2017 iedereen door zonder aankondiging Rémi te droppen. Het album ging meteen keihard. En dat succes werd maandagavond op de Edison-uitreiking maar weer eens bevestigd. Ronnie sleepte namelijk twee Edisons met Rémi in de wacht.

Mooie woorden

De rapper uit Capelle won in de categorie Hiphop en Beste Album. De juryleden onderbouwden hun keuze door het album een "modern meesterwerk" te noemen. Ook voor Ronnie hadden zij mooie woorden: "Ronnie is het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oeuvreprijs

Extince had de eer om de oeuvreprijs mee naar huis te nemen. De jury noemde hem een pionier en inspiratie voor generaties rappers. Hij werd door de jury onder andere geprezen om zijn ijzersterke singles, klassieke albums, humor, openhartigheid en pakkende punchlines. Ook label Top Notch kreeg hiervoor een shoutout.

"De populariteit van zijn debuutsingle Spraakwater legde in 1995 de basis voor het succes van het toen net beginnende label Top Notch, dat inmiddels al jaren de toon zet in de nationale muziekindustrie.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genomineerden

Onder de genomineerden waren ook Sevn Alias, in de categorie Hiphop, en Boef, in de categorieën Beste Videoclip en Beste Song samen met Lil Kleine. Zij zagen de prijzen echter aan hun neus voorbij gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie