Music

Nederlander verslaat 'Outkast' in race om reclametune

  1. Newschevron right
  2. Nederlander verslaat 'Outkast' in race om reclametune
Sinds een paar weken worden onze ogen en oren tijdens reclameblokken op tv verwend door een sportschoenenmerk. Mooie meiden in kleine bikini’s waggelen op bilhoogte door het beeld terwijl je een vrolijk liedje hoort. Dit liedje is ingezongen door de Nederlander Steffen Morrison, in 'Start' vertelt hij Fernando hoe dit zo is gekomen.

Nog geen jaar geleden werkte Steffen Morisson nog gewoon op een kantoor als salesman voor een online vacaturebank. Hij was wel met muziek bezig, maar dat hij er zijn carriere van zou kunnen maken, kwam niet bij hem op. Tot hij onverwachts boventallig werd verklaard en zich liet uitkopen. Met een aardig centje op zak kon hij ineens gaan doen wat hij echt wilde: muziek maken. En dat lijkt een gelukkige keuze. Steffen's nummer ‘Shake it’ wordt wereldwijd gedraaid en een grote platenmaatschappij wil zijn debuutalbum uitbrengen.

Steffen vertelt in 'Start' dat dit succes hem eigenlijk een beetje ‘overkomen’ is. Kennissen die bij een reclamebureau werken, waren gevraagd een nummer te pitchen voor een reclame van een grote sportschoenenfabrikant. Zij hadden een liedje, maar nog geen stem om het nummer in te zingen. Steffen nam de zangpartij voor zijn rekening en het nummer werd opgestuurd.

Steffen: “Een kleine maand later werden we ineens gebeld, of we een langere versie wilden maken omdat we op de 'shortlist' van de klant stonden. Er waren nog twee platen die over waren: ‘Shake it’ en Hey Ya’ van Outkast.” Uiteindelijk heeft Steffen's ‘Shake it’ dus gewonnen en zijn nummer is wereldwijd op tv te zien.


Ster advertentie
Ster advertentie