Music

Matisyahu de diXte

  1. Newschevron right
  2. Matisyahu de diXte
Matisyahu maakt een comeback met de single 'Sunshine' en is hiermee gelijk de diXte van de week. De reggae zanger heeft ook een hele makeover ondergaan. Zijn lange baard heeft hij afgeschoren en hij heeft bovendien zijn kapsel en haarkleur veranderd. Het is alweer tien jaar geleden dat hij had besloten om zijn baard te laten groeien.

Geen chassidische jood meer
Hij besloot dit te doen nadat hij uit het geloof chassidische jodendom stapte. Er was een instelling die Matisyahu geholpen heeft met het nemen van deze grote stap. Zijn besluit heeft hij als eerste via Twitter aan zijn volgers bekendgemaakt. "Geen Chassidische reggae superster meer", twitterde hij simpelweg. Hij kreeg hier zowel positieve als negatieve reacties op. Sommige fans zagen het als verraad.

Album
De zanger denkt dat hij misschien even had moeten wachten met de transformatie tot zijn album 'Spark Seeker' wordt uitgebracht. Er staan hier een aantal nummers op met spirituele invloeden en met teksten in het Hebreeuws en Yidisch. "Het zou jammer zijn als mensen muziek afschrijven zonder het een kans te geven. Maar je weet hoe 't in het leven aan toe gaat", aldus Matisyahu. Desondanks is hij trots dat zijn nieuwe cd aan het einde van de zomer uitkomt. Hij is bovendien te zien in de horror film 'The Possession'. Het gaat over een zoon van een rabbijn die een demon bezweert.

Matisyahu - Sunshine
Ster advertentie
Ster advertentie