Music

FunX interview met Michel Teló

  1. Newschevron right
  2. FunX interview met Michel Teló
"Ik verheug me erop om Nederlanders te ontmoeten en ben ook nieuwsgierig naar het eten." Michel Teló vertelt in een interview met FunX dat hij veel vreugde en plezier wil overbrengen wanneer hij vanavond in Amsterdam optreedt. Lees hieronder wat de zanger verder te vertellen heeft over zijn wereldhit Ai Se Eu Te Pego en de aanstaande ontmoeting met zijn Nederlandse fans.
1) Hoe is de hit "Ai Se Eu Te Pego!" ontstaan?
Het is als een grap begonnen. In Brazilië wordt de uitdrukking "Ai Se Eu Te Pego!" gebruikt als je een lekker ding ziet lopen er aandacht van wilde. Het betekent "Als ik je kan pakken". Ik was op tournee in Bahia en hoorde het nummer. Ik vond het zo interessant, dat ik het wilde opnemen.

2) Wat bezorgde jou je grote doorbraak in Europa?
Ai Se Eu Te Pego was al een groot succes in Brazilië en stond wekenlang bovenaan de hitlijsten. De Braziliaanse voetballer Neymar was hier de eerste die het nummer gebruikte om op te dansen. Toen Cristiano Ronaldo doelpunten begon te vieren door erop te dansen, wilde de Europese pers weten welk nummer het was. Iedereen vond het een leuk nummer en zo werd het een succes in Europa.

3) Waar komt het dansje vandaan?
De mensen die Ai Se Eu Te Pego hebben geschreven hebben het dansje bedacht. Mensen in Bahia kunnen goed dansen en zijn ook uitbundig. Ik dans zelf wat eenvoudiger en heb de danspasjes zo gemaakt, dat iedereen erop mee kan doen.

4) Je nieuwste album, 'Na Balada', dat vorig jaar in Brazilië is uitgebracht, verschijnt binnenkort in Nederland. Wat kun je ons over de cd vertellen?
Het album is al een groot succes in Brazilië. Het is platina geworden. In Portugal is het album al goud. Het album is gelanceerd in 30 landen. Het laat horen hoe Braziliaanse country muziek klinkt. Deze stijl, die Sertanejo heet, is zoals country muziek in de Verenigde Staten van Amerika. Ik nodig alle Nederlanders hierbij uit mijn album te beluisteren en sommige liedjes uit hun hoofd te leren voor mijn concert in Amsterdam.

5) Is het al bekend welk nummer je volgende single wordt?
Het nummer dat nu al in Brazilië veel op de radio te horen is, heet "Humilde Residência" en staat al in de top 5 van de Braziliaanse hitlijsten. Mijn carrière in andere landen zie ik als een grote uitdaging. Ik hoop dat we buiten Brazilië ook succesvol kunnen blijven.6) "Ai Se Eu Te Pego!" staat op #1 in de meeste Europese landen en de video is meer dan 100 miljoen keer bekeken op internet. Wat verwacht je van de toekomst?
De uitdaging is om in veel landen succesvol te blijven, maar met de Portugese taal is dat niet gemakkelijk. Misschien wordt het makkelijker in Spaanstalige landen. Voor landen met andere talen is dat moeilijk, maar we gaan het proberen.

7) Je gaat toeren in Europa. Wanneer begint de tournee?
Eerst ga ik concerten geven tijdens carnaval in Brazilië. Daarna kom ik naar Europa en treed ik op in Portugal, Engeland, Spanje, Italië, Zwitserland en ook in Nederland. Ik denk dat het echt leuk wordt. Ook ga ik naar een aantal landen voor promotie. We blijven bezig, want het is een enorme uitdaging.

8) Je geeft op 8 maart een concert in Nederland. Ben je eerder in Nederland geweest?
Nee, dit wordt de eerste keer. Ik ben nieuwsgierig en kijk ernaar uit.

9) Wat weet je van Nederland?
Ik weet niet veel van Nederland, maar ik verheug me erop om Nederlanders te ontmoeten en ben ook nieuwsgierig naar het eten. Ik heb gehoord dat Nederlanders sympathieke en lieve mensen zijn. Ik hoop veel mensen te ontmoeten en veel vreugde en plezier over te brengen.

10) Veel succes verder Michel!
Bedankt FunX! Ik herinner iedereen eraan dat ik op 8 maart optreedt in Amstel Borchland. Iedereen is daarbij uitgenodigd. Het wordt leuk, want we gaan met z'n allen dansen! Ik hoop daarom ook dat iedereen komt. Nogmaals bedankt FunX voor het draaien van mijn muziek en voor het geloof in mij als artiest!

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/PLulq06XrMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

UPDATE: Michel Telo is inmiddels in Nederland. Fernando sprak hem vandaag in Amsterdam. Hoe dat ging hoor/zie je snel op FunX en FunX.fm!Ster advertentie
Ster advertentie