News

Mula B probeert op tv uit te leggen wat het woord 'kech' volgens hem betekent

foto: NPO Start
  1. Newschevron right
  2. Mula B probeert op tv uit te leggen wat het woord 'kech' volgens hem betekent

Het woord 'kech' komt vaak genoeg voor in de teksten van de Nederlandse hiphopscene. Maar wat betekent het eigenlijk? Dat is wat presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris willen weten in de eerste aflevering van de serie Me Jane You Tarzan?

Vrouw of wijf

En wie kan die vraag beter beantwoorden dan Mula B? De rapper gebruikt het woord veelvoudig in zijn teksten en heeft zich ook al eerder over de precieze betekenis uitgesproken. Sofie bracht bezoek aan een festival waar de rapper optrad. Als ze vraagt welke betekenis hij aan het woord geeft, antwoordt hij in eerste instantie dat het 'vrouw' betekent. Sofie heeft daarop als antwoord: ''Dus jouw moeder, zusje en vriendin zijn ook kechs?" Dan bedenkt de rapper zich en vertelt hij dat het eerder 'wijf' betekent.

"Het is geen scheldwoord maar het is een benoeming om een soort afstand te houden''

niet storend

Ook de festivalgangers worden ondervraagd over de betekenis van het woord. Een voorbijlopende jongen zegt: ''Het zijn dames die het niet voor geld doen, maar het wel makkelijk met heel veel doen''. En hoe de dames erover denken? Twee vrouwen antwoorden dat woord kech hen niet stoort: ''Tegenwoordig komt het in bijna elk rapliedje voor''

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie