News

Wat er gebeurt als je een PVV'er en een vluchteling tegenover elkaar zet

  1. Newschevron right
  2. Wat er gebeurt als je een PVV'er en een vluchteling tegenover elkaar zet

Als kind vluchtte Maral Noshad Sharifi van Iran naar Nederland en kwam als klein meisje terecht in Moerkapelle. 23 Jaar later is ze journalist bij het NRC en heeft ze de documentaire 'Lieve Buren' gemaakt. Dyantha sprak haar in Jouw Stad Amsterdam over.

"Ik vind het best moeilijk om naar mijn oude kinderfoto's te kijken omdat ik toen niet gelukkig was."

onnodige angst

Met haar eigen vluchtelingenverleden, wil Maral vooral laten zien dat mensen zich tegenwoordig onnodig laten leiden door angst voor het vreemde. Voor haar documentaire, die donderdagavond te zien is bij 3Lab, gaat ze onder andere naar Geldermalsen, waar ze Claudia ontmoet die PVV-er is.

Claudia vertelt haar dat er net een Syrisch gezin is komen wonen waarvan de moeder op een bepaalde manier uit haar ogen kijkt. "Maar toen ik bij dat gezin aanbelde, werd ik juist ontzettend liefdevol ontvangen."

goed opgevangen

Ook de moeder en het broertje van Maral spelen een rol in de documentaire. Met hen gaat ze terug naar haar oude dorp waar ze met haar toenmalige buren praat door wie zij ontzettend goed opgevangen werden. En dat is precies wat iedere vluchteling zou moeten krijgen.

De film is morgen om 21:40 uur te zien op Nederland 3.

Ster advertentie
Ster advertentie