OMG

Roos (16) en Sveva (15) starten petitie voor McDonalds in hun stad

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Roos (16) en Sveva (15) starten petitie voor McDonalds in hun stad

Het zal je maar overkomen; je hebt honger en ontzettend veel zin in de McDonalds. Maar om er te komen moet je meer dan een half uur fietsen. Dat moet anders kunnen. Dat vonden de twee scholieren Roos en Sveva uit Wageningen ook en begonnen een petitie. Ze krijgen heel veel steun, maar tegelijkertijd ook een hele lading kritiek.

Enige studentenstad van Nederland

''Wij verbazen ons er echt over dat een stad als Wageningen geen McDonald’s heeft'', zegt Sveva in een interview met De Gelderlander. De woonplaats van de tieners, Wageningen, is de enige studentenstad in Nederland zonder een vestiging van de fastfoodketen. Roos en Sveva houden heel erg van de Mac: ''We fietsen nu een half uur naar Ede, waar wel een McDonald’s zit. Of we pakken de bus naar Arnhem, ook een half uur reizen, om daar een hamburger te eten. Wij zijn dol op de goedkope Franse frietjes, McNuggets en hamburgers''.

Gemixte reacties

Nadat de petitie online was gekomen ging het opeens heel hard. De afspraak was: ''We hebben afgesproken dat als we meer dan 1000 handtekeningen hebben, we die aan willen bieden aan de gemeente Wageningen''. Inmiddels is de petitie al meer dan 1100 keer getekend en zijn de reacties positief. Toch zijn er ook negatieve reacties, met name op social media. Sveva leest een van de reacties: ''Hoe kun je een keten met zulk ongezond eten naar Wageningen willen halen?''

Een eer

De fastfoodketen zelf reageert heel enthousiast op het initiatief: ''Wij zien het als een groot compliment als fans een restaurant van ons in hun woonplaats willen'', zegt de woordvoerder van McDonald’s Nederland tegen het AD. Eerder heeft het Amerikaanse bedrijf al geprobeerd een locatie te openen, maar dit werd tegengehouden door de gemeente Wageningen. Of het deze keer wel gaat lukken, blijft nog even spannend.

Ster advertentie
Ster advertentie