OMG

Bezoeker kunstbeurs eet bananenkunstwerk van 150.000 dollar

  1. Newschevron right
  2. Bezoeker kunstbeurs eet bananenkunstwerk van 150.000 dollar

Het 150.000 dollar kostende bizarre kunstwerk van de banaan die met ducttape vastzit, is zaterdag opgegeten door een bezoeker van kunstbeurs Art Basel Miami Beach. Performance kunstenaar David Datuna at het kunstwerk van Maurizio Cattelan en vertelde dat hij enorm fan van hem is. En de banaan, die vond David heerlijk smaken.

Hungry Artist

De beveiligers voerden David Datuna af na de ongelofelijke actie die liet filmen en 'Hungry Artist' noemde. Medewerkers van de beurs vervingen de banaan vervolgens door een nieuw exemplaar. Inmiddels hebben ze beveiligers bij het bananenkunstwerk geplaatst. De actie van Datuna zal niet zo'n immens effect hebben op de waarde van het kunstwerk. Je koopt namelijk niet de banaan, maar het concept, dus het certificaat van het idee. En als je het bezit, dan moet je de banaan ook om de zeven tot tien dagen vervangen.

Instructiedocument

De kopers van het kunstwerk ontvangen een instructiedocument van veertien pagina's waarin precies staat wat je wel en niet mag doen. Daarin staat onder andere dat eigenaren zelf het stuk fruit mogen vervangen. Het moet echter wel precies gebeuren zoals het staat in het bijbehorende instructiedocument. Zo moet het op 1,75 meter hoogte gebeuren en in een hoek van precies 37 graden.

Ster advertentie
Ster advertentie