OMG

"Turken en Marokkanen geen echte Hollanders"

  1. Newschevron right
  2. "Turken en Marokkanen geen echte Hollanders"
Een advertentie van het Waalwijkse schoonmaakbedrijf Budget Cleaning heeft tot veel commotie geleid omdat ze zoeken naar 'mensen van Hollandse bodem'. Op Facebook schrijven ze: "Voor onze nieuwe locatie zijn we altijd op zoek naar de beste werknemers van HOLLANDSE bodem!" De eigenaar wil Achmed en Ali geen valse hoop geven.

Alleen echte Hollanders

Toch zegt eigenaar Wesley de Laat dat hun uitingen niets met discriminatie te maken heeft: "Ik mag zelf bepalen wie voor mij werkt. Turken, Marokkanen of Bulgaren: het zijn geen echte Hollanders. Ik mag mijn mening toch uiten? Ik nodig die mensen niet uit voor een gesprek, dus ik geef hen ook geen valse hoop", zegt hij tegen De Volkskrant. Polen, Marokkanen of andere allochtonen lijken het bedrijf niet in te komen: "Achmed en Ali zullen vast hele goede mensen zijn, maar ik hoef hen niet."

Discriminatie?

Discriminatiemeldpunt Radar zegt dat eigenaar nog niet in overtreding is. Pas wanneer het bedrijf sollicitanten echt afwijst op afkomst, is het volgens hun een zaak. Voor een vestiging in Rotterdam is Budget Cleaning overigens wel op zoek naar allochtonen: "Wij willen die mensen een kans geven bij ons te werken, in plaats van de criminaliteit in te gaan", aldus Wesley de Laat.Ster advertentie
Ster advertentie