OMG

Italiaanse ziekenhuismedewerker 15 jaar uitbetaald terwijl hij nooit kwam werken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse ziekenhuismedewerker 15 jaar uitbetaald terwijl hij nooit kwam werken

Een Italiaanse man die vijftien jaar lang niet kwam opdagen op zijn werk in het ziekenhuis, is gearresteerd. Hij kreeg al die jaren gewoon uitbetaald. Op dit moment doen lokale autoriteiten onderzoek naar mogelijke fraude van de 66-jarige man.

Tactieken

Nu zou je denken dat het op een gegeven moment wel opvalt als je al jaren niet op je werk bent verschenen, maar de man gebruikte verschillende tactieken om te voorkomen dat hij weer aan het werk moest. Zo zou hij de directeur van het ziekenhuis hebben bedreigd, zodat ze geen disciplinair rapport zou indienen over zijn verzuim. De directeur nam uiteindelijk ontslag en haar opvolger was niet op de hoogte van de situatie. Zo kon hij zijn afwezigheid voortzetten zonder dat de personeelsafdeling wist dat er iets mis was.

Aangeklaagd

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa verdiende de man meer dan een half miljoen euro in de periode dat hij niet naar het Ciaccio ziekenhuis in Cantanzaro ging. Het OM van Catanzaro heeft de man aangeklaagd voor fraude, afpersing en ambtsmisbruik.

Naast de 66-jarige man worden nog zes andere managers onderzocht over hun kennis of rol bij het helpen van het verzuim van de werknemer.

Ster advertentie
Ster advertentie