OMG

Uber komt binnen vijf jaar met vliegende taxi's

  1. Newschevron right
  2. Uber komt binnen vijf jaar met vliegende taxi's

Het is een van de grootste problemen in grote, drukke wereldsteden: het verkeer. Uber komt daarom binnen nu en vijf jaar met vliegende taxi's om mensen sneller naar een bestemming te kunnen brengen. Het bedrijf heeft vandaag bekendgemaakt in welke landen ze mogelijk de nieuwe dienst willen uittesten.

Teststeden

Eerder werd al bekend dat het bedrijf de vliegende taxi's sowieso naar Dallas en Los Angeles willen brengen, maar daar komt nog één stad uit de volgende landen bij: India, Australië, Japan, Brazilië of Frankrijk. Zodra Uber besloten heeft wat de derde en laatste teststad wordt, zal de dienst daar binnen vijf jaar gelanceerd worden.

De criteria zijn onder andere dat de stad meer dan 2 miljoen inwoners moet hebben en een vliegveld dat op minstens een uur van het centrum ligt. Voorlopig nog geen vliegende taxi's in ons kleine kikkerlandje dus.

Ontwikkeling

Hoewel Uber nog maar twee jaar geleden op het idee van de vliegende auto's kwam, hebben ze in korte tijd al veel ontwikkeld. Het bedrijf heeft al tientallen partners op het gebied van vliegtuigbouw, accutechnologie en overheidsregulering. De vliegende taxi's moeten elektrische voertuigen worden en het grootste obstakel is dan ook het ontwerpen van een geschikte accu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie