OMG

Banksy-kunstwerk versnippert zichzelf na bod van 1,1 miljoen euro

foto: YouTube: Guardian News
  1. Newschevron right
  2. Banksy-kunstwerk versnippert zichzelf na bod van 1,1 miljoen euro

Op een kunstveiling worden vaak de gekste bedragen geboden. Maar goed, kunstwerken kunnen dan ook enorm veel waard zijn. Ook die van de beroemde mysterieuze Britse kunstenaar Banksy. Zo werd zijn schilderij Meisje met Ballon gisteren in Londen geveild, waar een bod werd gedaan van maar liefst 1,1 miljoen euro! Maar er gebeurde iets wat niemand zag aankomen: na het hoge bod versnipperde het schilderij zichzelf... De kunstenaar had een soort versnipperaar in de lijst verwerkt, dat getriggerd werd om het doek te vernielen.

the banksy way

Eigenlijk is het misschien toch niet zo raar dat Banksy op deze gekke, maar creatieve manier shockeert met zijn kunst. Hij staat bekend als een street art kunstenaar met een duidelijk statement tegen onder andere de oorlog, het kapitalisme, armoede, migratie, facisme en autoriteit en hypocrisie.

nog meer waard?

De Europese directeur van veilinghuis Sotheby's, Alex Branczik, weet nog niet zo goed wat ze hiermee aanmoeten. Maar het bizarre is, dat nu het schilderij zichzelf vernield heeft, het waarschijnlijk nog veel meer waard is geworden dan eerst. Of de koper dat als iets leuks ziet, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie