Naar homepage
OMG

Artiesten protesteren tegen schietincident Michael Brown

  1. Newschevron right
  2. Artiesten protesteren tegen schietincident Michael Brown
Verschillende celebrities hebben tijdens een liefdadigheidswedstrijd geprotesteerd tegen het schietincident waar de Afro-Amerikaanse tiener Michael Brown slachtoffer van was. Onder meer Chris Brown, Lil Mama, Wale, Bow Wow, Trey Songz en het publiek deden hun handen in de lucht en riepen "Don't Shoot!". Nelly nam het initiatief om iedereen zover te krijgen om hier aan mee te doen.Wat er gebeurde

Op 9 augustus werd de Afro-Amerikaanse tiener Michael Brown doodgeschoten door een blanke agent in de stad Ferguson. De 18-jarige jongen bood volgens een aantal ooggetuigen geen weerstand en was bovendien niet gewapend.

Zijn vriend Dorian Johnson vertelde aan de pers dat hij met Michael op straat liep toen de agent hen sommeerde om op de stoep te gaan lopen. Toen Brown de instructies van de agent weigerde te volgen, trapte de man op de rem en reed achteruit. Hij gooide de deur open die weer dichtviel omdat het tegen Michael botste. De man pakte Brown vervolgens bij zijn nek vast.

Tijdens de worsteling die ontstond dreigde de agent hem neer te schieten. Uiteindelijk loste de politieagent een schot. Vervolgens renden ze allebei voor hun leven. Dorian schuilde achter een auto en Brown werd tijdens het rennen geraakt. Hij viel op de grond, deed zijn handen in de lucht en riep dat hij niet gewapend was. De agent schoot alsnog een aantal keer.

Politieverklaring

Volgens de politie probeerde Brown het pistool van de agent af te pakken. Een aantal getuigen waaronder Johnson spreken dit tegen. Een politiewoordvoerder vertelde bovendien dat Michael een verdachte was van een beroving die enkele minuten eerder had plaatsgevonden.

Update

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Michael Brown door minstens zes kogels is geraakt. Twee in z'n hoofd en vier in z'n rechterarm. Er zijn nog een aantal zaken onduidelijk die op dit moment worden onderzocht.

Het is bovendien nog steeds erg onrustig in de stad Ferguson. De afgelopen dagen zijn er verschillende rellen uitgebroken en vonden een aantal protesten plaats.

Ouders

De ouders van Michael verklaarden in een persvoorlichting dat hij een aardige jongen was die geen vlieg kwaad deed. Hij stond op bovendien op het punt om te gaan studeren.


Ster advertentie
Ster advertentie