OMG

Zweedse reizigers houden poolparty in ondergelopen treinstation

foto: Youtube: RT
  1. Newschevron right
  2. Zweedse reizigers houden poolparty in ondergelopen treinstation

Van extreme droogte met zelfs bosbranden als gevolg tot zware regenval, ook Zweden heeft te maken met heftige weersomstandigheden. Zo erg, dat een ondergronds treinstation in de studentenstad Uppsala na een storm helemaal volliep met water. En wat doe je dan? Je kan gaan zitten balen dat je trein niet rijdt, maar deze Zweedse reizigers lieten zich niet kennen. Ze besloten er het beste van te maken en het station als zwembad te gebruiken voor een ware poolparty!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

opblaasbanden en snorkels

Zweden staat niet voor niets bekend als een van de gelukkigste landen ter wereld... Terwijl nooddiensten probeerden te dealen met de chaos, dreven de locals vrolijk rond op opblaasbanden, inclusief snorkel en waterpistool. Fotograaf Sarah Thorén legde het waterspektakel vast. "The water was really dirty! But it was okay... but we really needed a long shower after. It was really fun, but I was wondering why someone didn't fix it. I didn't see any police, fireman etc... very strange."

Gevaar

Tussen al de pret door probeerde security duidelijk te maken dat dit alles niet zonder gevaar is, met name door de aanwezigheid van veel elektriciteit in de buurt van het water. Na een discussie over wie er verantwoordelijk was voor het waterprobleem (de gemeente, het treinstation of The Swedish Transport Administration), is het station uiteindelijk 's avonds laat leeggepompt en kon iedereen weer lopend naar het perron in plaats van zwemmend.

Ster advertentie
Ster advertentie