OMG

Stewardess redt tiener van mensenhandel met slimme truc

  1. Newschevron right
  2. Stewardess redt tiener van mensenhandel met slimme truc

Stewardess Shelia Fedrick voelde meteen dat er iets niet klopte, toen ze in het vliegtuig een jong meisje bij het raam zag zitten. Het meisje van ongeveer veertien of vijftien jaar zag er onverzorgd uit met vette, blonde haren. Ze zat naast een oude, opvallend net geklede man. Het contrast tussen deze twee alarmeerde de stewardess.

"Ze zag eruit alsof ze door een echte hel was gegaan."

gesprek

Het jonge meisje keek de stewardess niet aan en reageerde niet op haar vragen. De man die naast haar zat deed het woord voor haar. Toen Shelia een gesprek met de man wilde aanknopen, schoot hij meteen in de verdediging.

teken

Uiteindelijk besloot Shelia actie te ondernemen. Ze seinde naar het meisje dat ze naar het toilet moest gaan, waar ze op de spiegel een briefje voor haar had achtergelaten. Hierop schreef het meisje dat ze hulp nodig had. De stewardess bracht meteen de piloot op de hoogte en hij nam contact op met de politie. Toen het vliegtuig geland was, stonden er direct politieagenten op de vermoedelijke dader te wachten. Hij werd gearresteerd.

training

Deze heldendaad gebeurde tijdens een vlucht in 2011. Inmiddels krijgen stewards en stewardessen training hoe ze tekenen van mensenhandel kunnen opvangen.

contact

Gedurende de afgelopen jaren heeft Shelia contact met het slachtoffer kunnen houden. Alles is gelukkig goed gekomen met het meisje. Ze gaat nu naar de universiteit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie