OMG

VIDEO: "Martelaren aan de frontlinie"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: "Martelaren aan de frontlinie"
Op YouTube is een video verschenen waarin te zien is hoe Nederlandse en Belgische jihadisten strijden in Syrië. Voor de camera vertellen ze waarom ze naar Syrië zijn gegaan. Je ziet onder andere de Belgische jihadstrijder Abu Maariya Al Muhajir, zij het onherkenbaar in beeld. Hij zegt dat er wel angst is onder de jonge strijders maar dat ze vooral rust in hun harten voelen."Door de Islam, de Koran en de overleveringen van de profeet voelen we bescherming van Allah," zegt hij.

Heft in eigen handen
Abu Khalid komt uit Nederland. "Als wij niet opstaan tegen deze ongelovigen [regime van president Assad], wie moet het dan doen?," zegt hij. "Onze leiders willen ons niet steunen dus moeten wij het heft in eigen handen nemen."

72 maagden
Abu Khalid noemt in het filmpje allerlei voordelen die een strijder van Allah volgens hem heeft wanneer hij wordt gedood. Na hun dood worden al hun zonden vergeven en mogen ze huwen met 72 maagden uit het paradijs.

Oproep
Het filmpje eindigt met een oproep aan alle 'broeders' om mee te komen strijden in Syrië: 'Marcheer met mij in de karavaan met je borst vooruit. Dit pad dat ons naar de overwinning leidt', klinkt het.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.



Yilmaz
Eerder dit jaar was in Nieuwsuur ook al een reportage te zien met unieke beelden uit Syrië. Zij spraken toen met de Nederlandse jihadist Yimaz.


Ster advertentie
Ster advertentie