OMG

Vrachtschip met 1100 Porsches en 198 Bentleys in brand

  1. Newschevron right
  2. Vrachtschip met 1100 Porsches en 198 Bentleys in brand

Een vrachtschip met 1100 Porsches en 189 Bentleys is in de Atlantische Oceaan in brand gevlogen. The New York Times meldt dat het schip een paar honderd kilometer voor de kust van de Azoren drijft.

Brand

Het vrachtschip, dat Felicity Ace heet, was onderweg vanuit Emden (Duitsland) naar Davisville (Verenigde Staten) en kwam ruim driehonderd kilometer voor de kust van de Azoren in de problemen. De volledige bemanning werd geëvacueerd nadat er brand uitbrak op het schip. Momenteel is er nog niks gecommuniceerd over de oorzaak van de brand.

Naast de 1100 Porsches en 189 Bentleys, had het schip ook 4000 Volkswagens aan boord. Het is op dit moment niet duidelijk hoe de voertuigen eraan toe zijn. De fabrikanten zijn bang dat de auto's niet meer te redden zijn, maar wachten de situatie in spanning af. ''Het lot van de voertuigen is momenteel onbekend'', zegt een woordvoeder van Porsche.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sleepboot

Nieuwszender NBC News meldt dat de eigenaar van het vrachtschip op zoek is naar een adequate sleepboot om de Felicity Ace naar de Azoren te slepen. Volgens de autoriteiten is de kans echter klein dat er een boot gevonden wordt die geschikt is, omdat de omvang van het vrachtschip te groot is. Om die reden wordt er op Twitter gesuggereerd dat de gene die het schip 'vindt', de aanwezige voertuigen mag houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie