OMG

In dit Turkse dorp staan honderden kastelen leeg

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. In dit Turkse dorp staan honderden kastelen leeg

Heb je er altijd al van gedroomd om in een kasteel te wonen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er staan er zo'n zeshonderd leeg in Turkije. De identieke vrijstaande villa's maken onderdeel uit van een project dat nooit is afgemaakt. De ontwikkelaar ging namelijk failliet.

Project

In 2014 begon de Sarot-groep met het Burj Al Babas-project in Mudurnu, dat op zo'n 250 kilometer van Ankara ligt. De bedoeling was om 732 villa's te bouwen. De woningen moesten er sprookjesachtig uit komen te zien. Vandaar dus dat ze lijken op mini Disney-kasteeltjes. Daarnaast moest er een spa, shoppingmall en moskee komen te staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

failliet

Van dat plan is uiteindelijk maar weinig terechtgekomen. Er werden uiteindelijk 150 villa's verkocht, maar sommigen van de kopers, voornamelijk Arabische investeerders, bleken de villa's niet te kunnen betalen. Dat komt mogelijk door de dalende olieprijzen. De Turkse ontwikkelaar heeft hierna faillissement aangevraagd.

SPOOKSTAD

De 586 villa's vormen nu een soort spookstad. De kasteeltjes worden waarschijnlijk nog wel verkocht. Ze kosten rond de 400.000 euro, mocht je geïnteresseerd zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie