logo
OMG

Koppel krijgt enkelband vanwege weigeren quarantaine na positieve coronatest

bron: Videostill WHAS11
  1. Newschevron right
  2. Koppel krijgt enkelband vanwege weigeren quarantaine na positieve coronatest

Een koppel uit het Amerikaanse Kentucky heeft huisarrest - inclusief enkelband - gekregen, omdat ze weigeren officieel in quarantaine te gaan. Dat terwijl het koppel positief getest werd op corona.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

enkelband

Het stel, Elizabeth en Isaiah Linscott, werd verboden om naar buiten te gaan nadat Elizabeth positief getest werd op corona. Omdat ze weigerden officieel te verklaren thuis te blijven, kwamen er donderdag medewerkers van de gezondheidsafdeling van hun woonplaats en een politieagent naar hun huis in Radcliff, Kentucky om hen de enkelband om te doen.

vrijwillige test

Elizabeth had vrijwillig een COVID-19 test gedaan, voordat ze haar ouders zou gaan bezoeken. Ze had geen symptomen, maar ontdekte door de test dat ze toch corona had. Ze kreeg na de test te horen dat ze een zelfquarantainebevel moest ondertekenen, waarin stond dat ze in zelfquarantaine moest en het huis absoluut niet mocht verlaten, tenzij ze contact zocht met de gezondheidsafdeling die haar verzoek om het huis te verlaten moest goedkeuren. Elizabeth weigerde de verklaring te ondertekenen, omdat dit betekende dat ze eerst contact zou moeten opnemen met de gezondheidsafdeling, voordat ze bijvoorbeeld medicijnen zou kunnen halen wanneer ze (ernstig ziek) zou worden door het dodelijke virus. Dat zou wel eens te lang kunnen duren.

'Niet wachten op goedkeuring'

"Waar ik mee zit, is dat als ik naar de eerste hulp of het ziekenhuis moet, ik niet ga wachten tot ik goedkeuring heb om te mogen gaan", vertelt ze aan WBTV. Hoewel ze weigerde te tekenen, vertelde Elizabeth dat ze absoluut nog steeds de gepaste voorzorgsmaatregelen zou hebben genomen, inclusief de bekendmaking dat ze positief was getest. Dat ze weigerde het document te tekenen, zorgde voor verrassend bezoek. "Ik deed de deur open en er stonden opeens iets van acht verschillende mensen en vijf auto's", vertelt haar man Isaiah.

"Ik had echt zoiets van: wat de f*ck is er aan de hand? Er was een man in een pak met een masker en dat bleek die man van de gezondheidsafdeling en die had drie soorten formulieren voor ons. Een voor mij, eentje voor Elizabeth en eentje voor mijn dochter."

niets verkeerd gedaan

De enkelbanden die ze nu dragen waarschuwen de autoriteiten als ze meer dan zestig meter van hun huis af zijn. "We hebben geen winkel beroofd, niks gestolen, we zijn niet weggerend bij een misdrijf... We hebben niets verkeerd gedaan!" zegt Elizabeth tegen WAVE3. Ze voegt eraan toe dat het echt niet haar bedoeling was om de zelfquarantaine te negeren. "En dat is wel precies wat er gezegd wordt tegen de rechtbank: dat ik mijn zelfquarantaine weigerde vanwege van alles en nog wat. Maar dat is niet waar. Ik heb dat nooit gezegd."

Ster advertentie
Ster advertentie