OMG

Ouders mochten pasgeboren kind geen Lucifer noemen

foto: Netflix/Lucifer
  1. Newschevron right
  2. Ouders mochten pasgeboren kind geen Lucifer noemen

Sommige ouders doen hun best om hun kind een unieke naam te geven. Mandy en Dan uit het Engelse Derbyshire vonden de naam Lucifer mooi en besloten om hun kind die naam te geven. Ze waren enorm verrast dat ze werden tegengewerkt, omdat de naam geassocieerd wordt met de duivel, net als in de Netflixserie Lucifer.

Lucifer de lichtbrenger

De naam Lucifer werd in eerste instantie geweigerd door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het kind zou volgens haar met zo'n naam "nooit een baan kunnen vinden" en leraren zouden hem volgens haar gaan weigeren les te geven. "Ik probeerde uit te leggen dat wij niet religieus zijn en dat Lucifer in het Grieks 'lichtbrenger' en 'ochtendster' betekent, maar ze weigerde naar ons te luisteren", vertelde vader Dan aan The Sun.

"Illegaal"

De ouders vonden de naam Lucifer mooi en hadden nooit op zoveel ophef gerekend. De ambtenaar zei dat het illegaal was om je kind Lucifer te noemen in Nieuw-Zeeland en adviseerde het stel om hun kind anders te noemen: "We konden hem een andere naam geven en hem thuis Lucifer noemen." Dan en Mandy wisten niet wat hen overkwam en besloten een officiële klacht tegen de ambtenaar in te dienen. Ze kregen gelijk en mochten hun kind Lucifer noemen.

Advies

De gemeente Derbyshire heeft inmiddels excuses aangeboden voor wat er allemaal is voorgekomen: "Excuses als de ouders zich beledigd hebben gevoeld, maar het is de taak van onze ambtenaren om mensen te adviseren in dit soort kwesties, omdat sommige mensen niet op de hoogte zijn van bepaalde betekenissen of associaties van namen."

Elon Musk

Dan en Mandy zijn niet de enigen die gevraagd werd om de naam van hun kind te wijzigen. Onlangs moesten miljardair Elon Musk en zangeres Grimes ook een nieuwe naam voor hun kind verzinnen. Zij besloten hun eerst kindje X Æ A-12 en moesten daar later X AE A-XII (Ex Ash A Twelve) van maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie