OMG

OMG! 14-jarig ongeneeslijk ziek meisje laat zich invriezen

  1. Newschevron right
  2. OMG! 14-jarig ongeneeslijk ziek meisje laat zich invriezen

Een veertienjarig meisje uit Groot-Brittanië heeft zich laten invriezen. Ze leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker en had geen kans om te overleven. Ze schreef een emotionele brief naar de Britse rechter waarin ze uitlegde waarom ze dit zo graag wilde.

''Ik ben pas veertien jaar en wil nog lang niet dood. Dat ga ik binnenkort wel. Door me te laten invriezen is er een kans om ooit weer wakker te worden, al gebeurt dat misschien pas over honderden jaren.''

Dapper

Rechter Peter Jackson vond het dapper hoe het meisje met haar verschrikkelijke situatie omging: ''Het is een uniek verzoek in dit land.'' Haar wens was niet gemakkelijk te verwezenlijken. Na haar dood moest haar lichaam gelijk worden geconserveerd. Vervolgens werd ze overgebracht van Londen naar de Verenigde Staten, waar ze voor 43.000 euro kon worden ingevroren.

stress

De situatie werd pas naar buiten gebracht nadat alles achter de rug was. De media-aandacht zou haar alleen maar stress bezorgen en ze was op dat moment al veel te ziek. Ze kon ook niet naar de rechtbank komen, dus de rechter besloot zijn uitspraak in het ziekenhuis te doen. Het meisje is niet de eerste die zich laat invriezen in de hoop ooit weer wakker te worden. Honderden mensen gingen haar voor, maar nog nooit eerder was dit zo'n jong persoon.

Ster advertentie
Ster advertentie