OMG

Britse vrouw (21) werd tientallen keren gestoken door man, maar wil bij hem blijven

foto: Facebook
  1. Newschevron right
  2. Britse vrouw (21) werd tientallen keren gestoken door man, maar wil bij hem blijven

De 21-jarige Shannon kwam begin dit jaar bijna om het leven nadat ze tientallen keer gestoken werd door haar eigen man. Wonderbaarlijk genoeg overleefde ze de moordpoging. Haar 25-jarige man Michael werd door veroordeeld voor poging tot moord. Hij zal de komende twintig jaar in de gevangenis moeten zitten, maar Shannon heeft in de rechtbank verklaard op hem te willen wachten.

Vreemd gedrag

Shannon heeft in de rechtbank vertelt dat ze hem al maandenlang vreemd vond doen. Ze was al een tijdje bang van hem en verstopte om die reden een mes onder haar matras. Een paar weken voor het incident had Shannon ook ontdekt dat Michael vreemd was gegaan. Ze had vervolgens een brief naar hem geschreven waarin stond dat hij haar pijn had gedaan. Michael beantwoordde de brief met de belofte dat hij haar nooit meer zal kwetsen.

Aanval

Op de avond van de aanval, op 11 januari, lag Shannon te slapen. Toen ze wakker werd, zat Michael bovenop haar, gewapend met het mes dat ze onder haar bed had verstopt. Hij stak haar in haar maar liefst 46 keer en stopte pas toen zijn ouders en een oom hun huis binnenkwamen. Shannon overleefde het mede dankzij de snelle reactie van de hulpdiensten maar net.

Volgens Shannon was haar man niet zichzelf tijdens de aanval. "Het was alsof hij geen gevoelens had. Het leek alsof hij het niet was, alsof het hem allemaal niks kon schelen."

trouw

Je zou denken dat Shannon haar man nooit meer wil zien of spreken, maar niks is minder waar. Op de vraag van de rechter of ze haar man heeft vergeven, antwoordde ze: "Natuurlijk!" Ze wil trouw aan hem blijven. "ik wil gewoon samen zijn en het leven leiden dat we allebei met elkaar willen." Ze is van plan Michael meerdere keren per week te gaan bezoeken in de gevangenis. Ze wil twintig jaar wachten op hem om daarna een gezin met hem te stichten.

Psychisch

Een psychiater heeft geconcludeerd dat de man een kortstondige reactieve depressie had op het moment van de aanval. Michael is nu aan de medicatie en volgens een psychiater is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij ooit nog zo'n psychische stoornis zal krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie