OMG

Kankerpatiënt (19) knapt wonderbaarlijk op

  1. Newschevron right
  2. Kankerpatiënt (19) knapt wonderbaarlijk op
Stephen Sutton nam vorige week via Facebook afscheid met een foto waarop hij lachte en een emotioneel bericht. Dat was kort nadat de negentienjarige kankerpatiënt te horen had gekregen dat hij niet lang meer te leven had. Dat was vorige week, maar deze week lijkt het beter te gaan met de Engelse tiener.

Ademhalen
Stephen schrijft in zijn laatste bericht dat hij weer relaxed kan ademhalen. "Ik kom woorden tekort om het te omschrijven. Vandaag kon ik zonder kunstmatige beademing ademen en dat voelt fantastisch!"Afscheid
Stephen strijdt al sinds zijn 15de tegen darmkanker, maar ondanks de behandelingen en operaties bleek de ziekte al uitgezaaid naar andere delen van zijn lichaam. Artsen konden niets meer voor hem doen. Toen Stephen afgelopen week ook nog eens een klaplong kreeg, nam hij alvast afscheid omdat hij volgens de dokteren ieder moment kon komen te overlijden.

Goede doel
De laatste wens van Stephen was dat mensen geld zouden doneren aan het Teenage Cancer Trust en dat gebeurde ook. Het leverde het kankerfonds binnen die paar dagen al 2,6 miljoen pond op.

Ster advertentie
Ster advertentie