OMG

Vrouw trakteert spacecake bij afscheid: "Uit de hand gelopen grap"

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vrouw trakteert spacecake bij afscheid: "Uit de hand gelopen grap"

De 29-jarige Mariska W. stond vanochtend voor de rechter in Middelburg, omdat ze haar collega's bij haar afscheid had getrakteerd op spacecake. Twee mensen klaagden haar aan, omdat de traktatie bij hen helemaal verkeerd viel. Zo werd één van de collega's zelfs buiten bewustzijn aangetroffen door de beveiliger van het pand.

Vrouw trakteert spacecake

Volgens W. was het nooit haar bedoeling om haar ex-collega's ziek te maken. Ze was als ontbijtkok werkzaam bij een hotel en kon het naar eigen zeggen altijd goed vinden met haar collega's. Nadat ze begin dit jaar een punt zette achter haar werkzaamheden ging ze op 8 februari nog eens lang om afscheid te nemen en te trakteren. "We hadden het wel eens over spacecake gehad, dus kwam ik op het idee om er nu een te maken", zei ze tegen de rechter.

W. was zelf bekend met cannabis en rookte jarenlang joints. Ze legde uit dat ze bij het afgeven van haar traktatie de spacecake ongesneden in de keuken achterliet. "Ik vertelde aan vier collega's dat ze er pas na werktijd van mochten eten, want je mag geen drugs nuttigen onder werktijd." Ook zou ze gewezen hebben op mogelijke bijwerkingen. "De één gaat er goed op, de ander niet."

Man gevonden in eigen braaksel

Uiteindelijk aten vijf mensen van de cake. Hoewel de meesten er goed van af kwamen, viel de brownie bij twee mensen helemaal verkeerd. Zo werd een van de koks ontzettend moe, kon hij zich niet meer concentreren en moest hij overgeven. Volgens het AD werd hij zelfs gevonden door een nachtportier die hem zag liggen in zijn eigen braaksel. De man kon die avond niet meer op eigen kracht thuiskomen en sliep noodgedwongen in een hotelkamer.

De andere collega die niet zo lekker ging op de cake was vooral heel erg misselijk geworden. Ze verliet haar werk niet, maar had nog wel lang last van de gevolgen van het eten van de brownie. De vrouw gaf namelijk aan dat haar nachtrust geruime tijd was verstoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Uit de hand gelopen grap'

W. kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke geldboete van 750 euro opgelegd en moet een schadevergoeding van 276,14 euro betalen aan haar vrouwelijke ex-collega. "U heeft geen rekening gehouden met de mogelijke gevolgen van uw uit de hand gelopen grap en dat had u wel moeten doen", aldus de rechter, die vanwege W.'s blanco strafblad geen zware straf oplegde. "Maar laat dit een les zijn voor anderen om geen spacecake te trakteren."

Ster advertentie
Ster advertentie