OMG

Jongen die van school moest vanwege zijn dreads krijgt cheque van Ellen en Alicia Keys

  1. Newschevron right
  2. Jongen die van school moest vanwege zijn dreads krijgt cheque van Ellen en Alicia Keys

Het is moeilijk te begrijpen: de Amerikaanse DeAndre Arnold haalt supergoede cijfers, gedraagt zich altijd netjes en toch is hij niet meer welkom op zijn school. De reden? Zijn dreads. De school staat namelijk niet toe dat jongens hun haar langer dan hun schouders dragen. Onbegrijpelijk, vindt Ellen DeGeneres die de 18-jarige jongen uitnodigde voor haar show. Hij mocht daar zijn verhaal doen én ze had ook nog een flinke beloning voor hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lang haar

"Als meisjes lange haren mogen hebben, waarom mag ik dat dan niet?", aldus DeAndre over de rare situatie waar hij nu in zit. "Mijn haar is heel belangrijk voor mij, omdat mijn vader uit Trinidad komt. Het maakt deel uit van onze cultuur", legt hij uit. "Ik zou graag willen dat de school wat meer open zou staan voor andere culturen. Laat ons je in ieder geval wat dingen erover vertellen en sluit ons niet buiten."

Geschorst

DeAndre, die in zijn laatste schooljaar zit, is al weken niet meer naar school geweest. Als hij morgen toch naar school gaat, wordt hij of geschorst of naar alternative school gestuurd, de afdeling waar alle kinderen met gedragsproblemen eindigen. "Ik wens hen het allerbeste - en ik weet zeker dat ze ook goede kwaliteiten hebben - maar ik verdien het niet om bij hen ingedeeld te worden."

Als DeAndre naar alternative school overgeplaatst wordt, betekent dat ook dat hij niet naar zijn diploma-uitreiking mag. Dat vindt hij misschien nog wel het ergst. "Ik heb daar mijn hele leven naartoe gewerkt. Ik heb daarnaar gestreefd. Ik verdien dat moment om over het podium te lopen. Mijn ouders verdienen dit. Zij hebben me overal doorheen gesleept."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Studeren

DeAndre wil niets liever dan studeren, omdat hij er altijd al van heeft gedroomd dierenarts te worden. Ellen wijst hem erop dat dat wel een hele lange studie is, maar dat heeft hij ervoor over: "Ik heb altijd van dieren gehouden. Hun gezelschap en loyaliteit: dat vind je nergens anders."

Na dat gehoord te hebben, is Ellen al helemaal overtuigd dat hij koste wat het kost weer terug naar school moet kunnen gaan. Ze kijkt in de camera en smeekt de school om hem weer toe te laten. "Hij is een goede jongen. Ik verzoek jullie het juiste te doen. Alsjeblieft."

Verrassing

Uiteraard had Ellen ook nog een hele leuke verrassing voor DeAndre: een cheque van maar liefst 20.000 dollar. Het bedrag werd uitgereikt door niemand minder dan Alicia Keys, die ook aanwezig was bij Ellen: "Ik ben heel trots dat je opstaat voor waar je in gelooft. [...] Je bent voorbestemd om groots te worden. En wij wilden die grootsheid steunen en erin investeren."

Ster advertentie
Ster advertentie