OMG

Bleekcrèmes worden steeds populairder

  1. Newschevron right
  2. Bleekcrèmes worden steeds populairder

Het gebruik van bleekcrèmes is helemaal hot in Nigeria. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie gebruikt maar liefst 77% van de Nigeriaanse vrouwen het middel wel eens om zo een lichtere huid te krijgen.


Verschillende vrouwen besluiten een bleekcrème te gebruiken omdat ze last hebben van discriminatie. Door een lichtere huid hopen ze dat mannen hun aantrekkelijker gaan vinden en/of dat ze sneller aan een baan komen.


Risico
Volgens een onderzoek dat door de Britse huidstichting is uitgevoerd, vindt 16% van de dermatologen dat bleekcrèmes compleet onveilig zijn. 80% is van mening dat het alleen veilig is zodra een dermatoloog een recept voorschrijft. "Helaas bevatten veel bleekcrèmes illegale componenten die je huid kunnen beschadigen. Veel crèmes bevatten een hoge dosering met steroïden," aldus Indy Rihal van de Britse huidstichting.

Daarnaast bevatten sommige crèmes ook hydroquinone; een bleekmiddel die niet gebruikt mag worden in cosmetica. Dit wordt alleen met uitzondering voorgeschreven door doktoren. Bleekcrèmes kunnen voor de volgende problemen zorgen: het verdunnen van de huid, kleurverlies dat niet egaal is, een permanent gebleekte huid, roodheid en intense irritatie.



Celebs
Er zijn bovendien verschillende celebrities die bleekcrèmes hebben gebruikt waaronder Vybz Kartel, Latoya Jackson, profhonkballer Sammy Sosa en Lil Kim. Michael Jackson leed aan de huidziekte vitiligo. Daarom gebruikte hij ook een bleekcrème om zijn huidskleur egaal te maken. Vitiligo is een huidaandoening waarbij je pigment verliest. Hierdoor krijg je verschillende witte vlekken op je huid.








Ster advertentie
Ster advertentie