OMG

"Een aantal van mijn vrienden gaan op Jihad"

  1. Newschevron right
  2. "Een aantal van mijn vrienden gaan op Jihad"
De cijfers zijn misschien niet heel hoog, maar het probleem lijkt groot: jonge Utrechters die ervoor kiezen om op Jihad te gaan. Het idee leeft onder jongeren die gewoon geboren en getogen zijn in het Westen. De gruweldaden in Syrië en het Midden-Oosten worden gerechtvaardigd onder het mom van de islam.Maar er is ook een veel groter deel van de moslims dat zich hier niet in kan vinden.

"Ik begrijp het"
RTV Utrecht belde de verschillende gemeentes in Utrecht rond om cijfers te achterhalen. Hieruit blijkt dat er negen jihadreizigers uit de regio komen. Hoe komt het dat deze jonge, vaak goed opgeleide, Islamitische westerlingen hun denkbeelden switchen alsof het niks is. FunX-reporter Laila sprak hierover met een jongen uit Nieuwegein. Een aantal van zijn vrienden gaan strijden in naam van Allah.

Geen angst
"Ik had nooit verwacht van hen dat ze die richting op zouden gaan, maar ik vind het echt strak." De nieuwe jihadreizigers hadden eerst hele andere plannen. "Meer in de sportrichting. Ze wilden richting Amerika en rijk worden, dat soort dingen."

Ster advertentie
Ster advertentie