OMG

Danny Ghosen bedreigd door camorra tijdens opnames in Italiaanse maffiawijk

  1. Newschevron right
  2. Danny Ghosen bedreigd door camorra tijdens opnames in Italiaanse maffiawijk

De maffiawijk Scampia in Napels werd wereldberoemd door het boek, de film en de serie Gomorra, die gaan over de camorra - de Napolitaanse maffia. Het is een plek waar je misschien liever niet wil komen en al helemaal niet met een camera, maar Danny Ghosen deed dat wel voor zijn serie Danny in de Buitenwijken. Hij zocht uit hoe het is om te wonen in een van de gevaarlijkste buitenwijken van Europa.

Video niet beschikbaar

Bang

Danny ontmoet in Scampia allerlei soorten bewoners. De zoon van een belangrijke maffiabaas, een jongen die zonder reden neer werd gestoken, een koppel dat pas vrijwillig in de wijk is komen wonen na maanden dakloos te zijn en een talentvolle judoka van 16 die onlangs Europees Kampioen is geworden. Een ding hebben de bewoners met elkaar gemeen, over de maffia durven ze niet te praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedreigd

In een van de laatste scènes van de aflevering is te zien hoe Ghosen bedreigd wordt. Terwijl hij een tekst inspreekt op camera, gebeurt er iets waarna hij meteen "stop" zegt tegen zijn cameraman. Later blijkt dat het een groepje van de camorra was die zijn kant op kwamen gelopen en hem dreigden te vermoorden als hij niet zou stoppen met filmen.

Morad & Shay

Na deze indrukwekkende aflevering, volgen er nog vijf over Marseille, Dublin, Birmingham, Athene en Boekarest. De buitenwijk in die laatste stad maakte misschien wel het meeste indruk op Danny, zo vertelde hij in een interview met Morad & Shay. Hij zag daar dat er echt extreme armoede is in Europa. In de Roemeense stad bezocht hij een beruchte straat, die zo verloederd is, dat het "bijna in elkaar stort".

"Er lopen hoeren, junks, dealers, maar ook kinderen die daar aan het spelen zijn. Het is onmenselijk dan kinderen daar moeten opgroeien."

Doorzetters

Danny heeft tijdens de opnames veel ellende gezien. Zo zag hij bijvoorbeeld met eigen ogen hoe een jongetje heroïne spoot. Toch gaat de zesdelige documentairereeks niet alleen maar over zielige verhalen. "Er zijn ook sterke en krachtige mensen die het beste van hun leven willen maken. Die vinden zichzelf helemaal niet zielig, maar proberen er alles aan te doen om uit de wijk te komen."

Ster advertentie
Ster advertentie