OMG

Verkrachte student sleept matras dagelijks naar school

  1. Newschevron right
  2. Verkrachte student sleept matras dagelijks naar school
Emma Sulkowicz werd twee jaar geleden verkracht op haar eigen studentenkamer. De dader was een klasgenoot van de student Beeldende Kunst. Hij heeft volgens Emma nog twee studenten verkracht, maar loopt toch nog vrij rond op de universiteit. De dader zit niet vast, omdat de University of California Emma's verkrachtingszaak en die van de twee andere vrouwen heeft afgewezen. De universiteit vond dat er te weinig bewijs was voor een verkrachting.

Matras

Emma gaat als protest iedere dag het matras waarop ze verkracht is met zich meedragen. Dus ook naar de lessen, de bibliotheek en de sportschool. Dat wil ze als een stil protest blijven doen, zolang haar verkrachter nog vrij kan rondlopen op de universiteit.



Carry That Weight

De manier waarop haar universiteit met deze zaak is omgegaan heeft haar zodanig beïnvloed dat Emma haar afstudeeropdracht 'Carry That Weight' heeft genoemd. Het heeft een dubbele betekenis. Naast het gewicht van het matras doelt ze ook op de last die slachtoffers van verkrachting altijd met zich mee zullen dragen.



Hyperventileren

"Ik ben iedere dag weer bang om mijn kamer te verlaten. (..) Als hij in mijn buurt is ga ik huilen en begin ik te hyperventileren. Zolang hij op de campus rondloopt, kan hij me blijven lastigvallen."



Aanklacht
Emma is één van de 23 Columbia en Barnard studenten die in april een aanklacht heeft ingediend tegen hun universiteit vanwege de manier waarop ze verkrachtingszaken behandelen.
Ster advertentie
Ster advertentie