OMG

Vierjarig meisje wandelt twintig kilometer door -34° om zieke oma te helpen

  1. Newschevron right
  2. Vierjarig meisje wandelt twintig kilometer door -34° om zieke oma te helpen

De vierjarige Saglana woonde al een tijdje bij haar grootouders tot ze plots in een nachtmerrie terecht kwam. Het meisje merkte dat haar oma niet meer bewoog. Haar opa was op dat moment ook thuis, maar hij is blind. Ze wonen op een afgelegen boerderij en daarom besloot de kleine heldin om naar het dichtstbijzijnde dorp te wandelen, bijna twintig kilometer verderop.

Wolven

Het meisje vertrok vroeg in de ochtend, terwijl het buiten 34 graden onder nul was. De tocht was extreem gevaarlijk. In de omgeving lopen overal wolven en de sneeuw kwam vaak tot haar borstkas, waardoor ze vast had kunnen zitten.

Honger

Na enkele uren werd het meisje opgemerkt. Er werd medisch personeel ingeschakeld, maar ze hield enkel een verkoudheid over aan de tocht. In een interview met een lokale krant vertelt het meisje dat ze niet bang was: ''Ik liep gewoon totdat ik er was. Maar ik had het wel koud en ik had veel honger.''

Moeder

De politie is inmiddels een zoektocht gestart naar het moeder van het kind. Zij was op dat moment namelijk aan het werk in een andere regio. Volgens de politie had ze moeten weten dat de grootouders de veiligheid van het kind niet konden garanderen. Ze riskeert een gevangenisstraf van een jaar.

Hartaanval

Helaas heeft de tocht van het meisje geen zin gehad. Haar oma bleek al snel na Saglana's vertrek te zijn overleden aan een hartaanval.

Ster advertentie
Ster advertentie