OMG

Amerikaans koppel is al maanden op huwelijksreis in Sri Lanka

foto: Instagram: Trainsandplains
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans koppel is al maanden op huwelijksreis in Sri Lanka

Michelle en John Senyard waren van plan om twee weken op huwelijksreis te gaan, maar door de coronacrisis zitten ze al ruim twee maanden vast op Sri Lanka. Het echtpaar deelt hun avonturen op TikTok en Instagram. "We zijn langer getrouwd in Sri Lanka dan in Amerika", zegt Michelle in een interview met BuzzFeed.

Reisadvies

Michelle en John trouwden op 6 maart in San Fransisco. Twee dagen laten vertrokken ze op hun huwelijksreis naar Thailand in Sri Lanka. Er was toen nog geen negatief reisadvies aangekondigd.

Na een paar dagen Thailand, kwam het echtpaar aan in Sri Lanka. Het land ging langzamerhand in lockdown. Net toen Michelle en John terug naar Amerika wilden vliegen, werd hun vlucht gecandeld. Diezelfde ochtend gaf Amerika een reisadvies uit waarin alle Amerikanen werden opgeroepen om naar huis terug te keren.

geen vluchten

Michelle en John zochten naar nieuwe vluchten, maar alle beschikbare vluchten duurden meer dan 40, hadden meerdere overstappen en kosten meer dan 2000 dollar. "We moesten dan op verschillende plekken overstappen en het leek ons niet slim om door andere steden te reizen tijdens deze pandemie." Uiteindelijk lukte het hun om een nieuwe, goede vlucht te boeken. Maar helaas werd ook die uiteindelijk geannuleerd.

Het klinkt misschien als een droom om twee maanden op een prachtig eiland vast te zitten, maar de werkelijkheid is iets minder sprookjesachtig. "Het hotel waar we zaten, moest dicht. In minder dan 24 uur moesten we een nieuwe plek vinden", vertelt Michelle. "Helaas waren alle hotels en hostels dicht en wilden ze geen toeristen toelaten." Momenteel verblijven Michelle en John in een kamer die ze huren van een hostel-eigenaar.

Binnen blijven

Daarnaast is het niet zo dat Michelle en John maar kunnen doen waar ze zin in hebben. Het grootste gedeelte van de tijd moeten ze binnen blijven. "Er geldt een uitgaansverbod op het eiland, dat betekent dat mensen niet zomaar naar buiten mogen gaan - zelfs niet om boodschappen te halen", legt Michelle uit. "De overheid vertelt je best wel last-minute hoe lang zo'n verbod geld. Soms is het een dag, soms drie dagen en soms de hele week." Kom je tijdens zo'n uitgaansverbod toch buiten, dan word je opgepakt door de politie.

"Een keer moesten we om half zes s' ochtends op staan om vier tot vijf uur in de rij voor de supermarkt te wachten. Vervolgens moesten we al onze kleding stuk voor stuk met de hand wassen en daarna moesten we koken, wat ook allemaal uren duurt."

Het is dus niet zo dat Michelle en John elke dag lekker op het strand liggen. Sterker nog: ze moeten allebei gewoon werken. En vanwege het tijdsverschil is dat niet altijd even makkelijk: "We werken full time van middernacht tot vroeg in de ochtend."

Dankbaar

Via TikTok en Instagram houdt het echpaar de volgers op de hoogte van alle avonturen. "We willen niet pronken met ons luxe leven op het eiland, maar juist laten zien dat we het beste van een situatie maken waar we geen controle over hebben."

Ondanks de rare situatie waar ze zich in bevinden, zijn de twee newlyweds heel dankbaar voor de omstandigheden waarin ze zich bevinden: "We hebben geluk dat we onze huur en rekeningen thuis in San Francisco kunnen betalen bovenop de kosten die we hier hebben. En we zijn heel bevoorrecht om allebei nog een baan te hebben."

@meeshandjohn

Well...this is our ##COVID19 Sri Lanka story in under 60 seconds. We’re now waiting for flight home ##4 ? ##fyp ##srilanka ##coronavirus

♬ Surrender - Natalie Taylor
Ster advertentie
Ster advertentie