OMG

FOTO & VIDEO: Mohsin keert 10x sterker terug van wereldreis

  1. Newschevron right
  2. FOTO & VIDEO: Mohsin keert 10x sterker terug van wereldreis

Mohsin Amdaouech heeft de afgelopen 13 maanden 26 vluchten geboekt, ruim 80.000 kilometer gevlogen en 140 uur in het vliegtuig gezeten. Hij is een week nadat hij afstudeerde vertrokken voor een wereldreis en kwam vanochtend langs bij Fernando te vertellen over zijn ervaringen. "Ik wilde ultieme vrijheid ervaren," zei de backpacker in Start.

Mohsin's grootste droom was Zuid-Amerika en daar ging de wereldreis uiteindelijk van start: "Ik begon in Brazilië, heb vervolgens heel Zuid-Amerika gedaan, Midden-Amerika, Zuid-Afrika. Vervolgens Zuid-Oost Azië en Australië."

Hoeveel geld heb je nodig voor de wereldreis?

Ik sliep in hostels in plaats van dure hotels. Je moet budgeteren en je hoeft niet alles te bezoeken of doen. Je hebt aan 1400 euro per maand genoeg in die landen. Mensen leven daar voor 300 euro en jij leert ook met geld omgaan tijdens de reizen.

Duurste land: Australië

"Als je wilt stoppen met roken, dan moet je naar Australië. Daar kost een pakje peuken 16 euro volgens Mohsin! "Het leven in Australië is duur. Als toerist is het duur, maar als je daar werkt dan verdien je ook veel meer. Dan is het in verhouding."

Land met mooiste vrouwen: Brazilië

"Brazilië heeft de mooiste vrouwen. Ik bleef daar uiteindelijk niet twee weken, maar vier. Ik ben niet verliefd geworden, daar ben ik immuun voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meest onhygiënische land: Bolivia

"In Bolivia was het best vies. Mensen zijn daar heel arm. Ik zag een klein kind in een kartonnen bak slapen, dat is anders dan wat we hier gewend zijn. Ik heb veel narigheid gezien en over die verschillen geblogd. Ik zag bijvoorbeeld mijn neefje in Marokko zitten op het strand. Er was een jongetje dat daar blikjes verkocht om naar school te gaan, terwijl mijn neefje leeft om de nieuwste iPhone 6 te krijgen."

Meeste insecten: Thailand

"In Thailand heb ik schorpioen gegeten. Het was krokant en smaakloos en verder hoef ik echt nooit meer insecten te eten. Een keer en nooit meer!"

BESTE MUZIKALE ERVARING: COLOMBIA

"Ik liep in Colombia en iemand deed vervolgens de muziek aan op een pleintje. Even later stond ineens het plein vol mensen die aan het dansen waren. Een half uurtje later ging iedereen weer terug naar zijn werk."

Wat ga je nu na je wereldreis doen?

"Ik wil andere jongeren bewustmaken van het belang van reizen. Veel jongeren willen het, maar durven de stap niet te zetten. Ik wil ze meegeven dat ze dat moeten doen om zich te vormen en een beter mens te worden. Maar 1% van mbo'ers doet een buitenlandse stage. Het kost je een jaar, maar je kunt tien keer sterker terugkomen. Wij hebben een Nederlands paspoort, waardoor we bijna nergens een visum voor hoeven aan te vragen. Mensen in andere landen vechten om te reizen, dat moeten we realiseren."

Ster advertentie
Ster advertentie