OMG

Man ontwerpt speciale Halloween-maskers van 'Karen'

foto: Instagram: @jasonadcock78
  1. Newschevron right
  2. Man ontwerpt speciale Halloween-maskers van 'Karen'

De 'Karen'-meme is hoogstwaarschijnlijk de meest gebruikte meme in 2020. 'Karen' groeide uit tot een aanduiding van de typische bevoorrechte, Amerikaanse witte vrouw met kort, hoogblond haar. Haar befaamde uitspraak "May I speak to the manager" en telefoontjes naar de politie leiden veelvuldig tot beangstigende escalaties en daarom besloot een kunstenaar uit Los Angeles een Halloween-masker van haar te maken.

Angstaanjagend kunstwerk

Op Instagram deelt de kunstenaar, Jason Adcock, het eindresultaat. Karen ziet er angstaanjagender dan ooit uit: ze heeft knalrode ogen, een furieuze blik en haar haar staat recht overeind. "Laat al je vrienden schrikken met die doodenge masker", schrijft Jason bij zijn creaties.

'COVID-19-versie'

Jason heeft ook een speciale coronaeditie van het Karen-masker gemaakt. "Ze dacht dat ze iedereen schaapachtig kon volgen met haar telefoontjes, maar kijk eens wat jullie haar daarmee hebben aangedaan", merkt hij sarcastisch op.

'Kon niet beter'

In de comments laten veel volgers weten dat de kunstenaar een perfecte imitatie heeft gemaakt van de fictieve vrouw. "Dit is geweldig", "Hilarisch", "Kon niet beter", klinkt het. Anderen laten weten dat het masker hen vooral aan hun oude bazin doet denken: "Mijn god, doe er een bril bij en het is precies haar", schrijft iemand in de comments.

Ster advertentie
Ster advertentie