OMG

66-jarige ambtenaar die geobsedeerd is door Tupac verliest baan

  1. Newschevron right
  2. 66-jarige ambtenaar die geobsedeerd is door Tupac verliest baan

De directeur van een gemeentelijke sociale dienst in Iowa is om wel een hele opmerkelijke reden uit zijn functie ontheven. De 66-jarige Amerikaan is zo'n grote fan van zijn idool Tupac dat het hem vermoedelijk zijn baan gekost heeft.

Tupac -koekjes

Jerry Foxhoven, zoals de door Tupac geobsedeerde man heet, stuurde regelmatig e-mails met teksten en muziek van zijn favoriete artiest naar zijn 4300 collega's. Hij bleef hiermee doorgaan, ook toen minstens een van de werknemers een klacht had ingediend. Daarnaast hield hij regelmatig 'Tupac Fridays' op het kantoor waarbij hij de muziek van zijn favoriete artiest draaide en vierde hij zijn 65e verjaardag in een Tupac-thema, inclusief koekjes met de tekst 'Thug life'.

De druppel
De druppel die de emmer deed overlopen, was toen Foxhoven op 16 juni al zijn collega's een reminder mailde dat het Tupacs geboortedag was. In de mail raadde Foxhoven zijn collega's aan om Tupacs verjaardag te vieren door naar een van zijn tracks te luisteren.

De foto van een lachende Tupac met daarbij een van zijn inspirerende lines leek helaas niet in goede aarde bij de organisatie te vallen. Een dag later vroeg gouverneur Kim Reynolds Foxhoven namelijk om zijn ontslag in te dienen.

Meerdere factoren

Een woordvoerder van de gouverneur wil niet specifiek bevestigen of ontkennen dat het plotselinge verzoek aan Foxhoven om zijn ontslag in te dienen iets met de Tupac-obsessie te maken heeft:

"Zoals de gouverneur gezegd heeft, zijn er meerdere factoren die hebben bijgedragen aan het ontslag van Jerry Foxhoven."

Mails

Na zijn ontslag heeft de organisatie alle Tupac-mails van Foxhoven gepubliceerd, in totaal 350 pagina's. De uiteenlopende mails bestaan onder andere uit een eerbetoon op Tupacs sterfdag en romantische Tupac-teksten op Valentijnsdag.

Andere richting

Aan National Public Radio heeft Foxhoven laten weten dat hij geen reden heeft gekregen voor het plotselinge verzoek om ontslag te nemen. Volgens hem wilde de gouverneur een hele andere richting opgaan met de organisatie en paste hij niet in dat plaatje. Hij twijfelt of zijn liefde voor Tupac daadwerkelijk een reden was om hem te ontslaan.

"Ik ga altijd uit van het beste in iedereen. Ik kan me niet voorstellen dat de gouverneur haar keuze heeft gemaakt door het Tupac-incident. Als dat echt zo is, ben ik heel teleurgesteld."

Stereotypen

Foxhoven is blij dat zijn ontslag nu internationaal nieuws is. Hij hoopt hiermee een discussie aan te wakkeren over stereotypen en muziek. "Het is belangrijk om stereotypen te doorbreken", vertelt hij aan NPR. "Als je naar rap luistert ,zou je een crimineel of gevaarlijk zijn. Daar is niks van waar."

Ster advertentie
Ster advertentie